Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi A5 Sportback 2017: Η καθιέρωση της πρακτικής κομψότητας

Audi A5 Sportback 2017: Η καθιέρωση της πρακτικής κομψότητας

To πρακτικότερο «5άρι» της Audi συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης, ετοιμάζοντας τη δεύτερη γενιά του η οποία θα ενσωματώσει το πλήθος τεχνολογικών εξελίξεων που έχουν συντελεστεί στη γερμανική φίρμα με φόντο την άφιξη του -νέου Α4 και όχι μόνο.

H δεύτερη κατά σειρά γενιά του Α5 Sportback, κάνει την επαν-εμφάνισή της στο κλείστρο του φωτογραφικού φακού, καθώς η Audi, μετά την νέα γενιά του Α4 στρέφει το βλέμμα, στην εξέλιξη του επόμενου, αριθμητικά, μοντέλου της γκάμας της.

Έχοντας ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με τα νέα A4 και Q7 σε μια τροποποιημένη εκδοχή, η νέα γενιά του Α5 –Coupe, Sportback ή Convertible- δεν αναμένεται να απομακρυνθεί από τις μέχρι τώρα συνήθειές της ούτε σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση ούτε σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διαφορετικών εκδόσεων αμαξώματος, προβάλλοντας ωστόσο μια σειρά από βελτιωμένα χαρακτηριστικά αντίστοιχα με το νέο «4άρι» της Audi.

Έτσι, ως αποτέλεσμα της νέας αρχιτεκτονικής MLB Evo και στην εκτεταμένη αξιοποίηση αλουμινίου –και- το νέο Α5 Sportback αναμένεται να περιορίσει το βάρος του κατά περίπου 100 κιλά ενώ, όπως δείχνουν και οι πρώτες εικόνες της έκδοσής αναμένεται να αυξήσει τις διαστάσεις του σε μήκος και πλάτος προς όφελος μεγαλύτερης ευρυχωρίας.

Παρά το καμουφλάζ, ένα άλλο στοιχείο που προκύπτει από το δοκιμαστικό πρωτότυπο που συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό είναι η τάση της Audi να ακολουθήσει μια εξελικτική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις βασικές αρχές σχεδίασης του Α5 Sportback, διατηρώντας ανέπαφα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το ανέδειξαν ως μια πρόταση που αναμειγνύει τον coupe δυναμισμό και την πρακτικότητα ενός πεντάθυρου μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους στοιχεία της σχεδίασης μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει την μεγαλύτερη γρίλια με τις εντονότερες ακμές την οποία πλαισιώνουν τα «τρισδιάστατα» φωτιστικά σώματα της Audi.

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει η χαρακτηριστική σχεδίαση των θόλων και η τυπικά «Sportback» γραμμή οροφής, ενώ η πρώτη εικόνα των πίσω φωτιστικών σωμάτων παραπέμπει σε αυτά του Α4, με την τεχνολογία LED να θεωρείται δεδομένη.

Από το Α4 αναμένεται να προέλθει και η γκάμα κινητήρων του Α5 -Coupe, Sportback ή Cοnvertible- περιλαμβάνοντας στις διαθέσιμες επιλογές του από το νέο δίλιτρο αποδοτικό TFSI σε εκδοχές ισχύος 190 και 252 ίππων και τον αντίστοιχης χωρητικότητας diesel με απόδοση 150 και 190 ίππους έως τον TDI V6 των 3,0 λίτρων με 218 ή 272 ίππους.

Από την γκάμα του νέου Α5 δεν θα λείψουν οι εκδόσεις e-tron αλλά και οι S και RS εκδόσεις με την S5 να εξοπλίζεται με τον TFSI 3,0 λίτρων, ισχύος 354 ίππων που ήδη συναντάμε στα S4 Sedan και Avant. Σε ό,τι αφορά την RS5 αν και δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, η επικρατέστερη εκδοχή είναι η αξιοποίηση ενός turbo 3,6 λίτρων με απόδοση που θα αγγίζει τους 500 ίππους ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια σπορ έκδοση επιδόσεων με diesel κινητήρα και ηλεκτρικό turbo στα χνάρια του SQ7.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άφιξης της νέας γενιάς του Α5, παρά το γεγονός ότι το δοκιμαστικό πρωτότυπο είναι η Sportback έκδοση, η Audi δεν αναμένεται να αλλάξει τη συνήθη σειρά, με την Coupe έκδοση να προηγείται χρονικά και να παρουσιάζεται μέχρι το τέλος της χρονιάς και την Sportback να ακολουθεί στα τέλη της χρονιάς.

AUTOMEDIA

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024