Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Panamera 2017: Ελαφρύτερη, δυναμικότερη αλλά και πρακτικότερη

Porsche Panamera 2017: Ελαφρύτερη, δυναμικότερη αλλά και πρακτικότερη

Η νέα γενιά του τετράθυρου coupe της Porsche κάνει μια ακόμα εμφάνιση με φόντο το Nurburgring αφήνοντας πλέον ελάχιστα στοιχεία στην φαντασία –τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εμφάνισή της.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες τοποθετούν την πρεμιέρα της νέα γενιάς του τετράθυρου coupe της Porsche στη διεθνή έκθεση του Παρισιού, το προσεχές φθινόπωρο. Μέχρι τότε η Panamera συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Nurburgring όπου και εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό με λιγότερο καμουφλάζ από ποτέ.

Η σαφέστερη εικόνα που προσφέρουν οι νέες λήψεις για την τελική μορφή της, αποκαλύπτουν περισσότερες ακμές σε σχέση με την προκάτοχό της, αλλά και μια σχεδιαστική σαφή τάση για επιπλέον δυναμισμό σε κάθε μεταλλικό πάνελ και λεπτομέρεια που την συναποτελεί.

Εκτός από τα όσα αποκαλύπτει η νέα της εμφάνιση, ένα άλλο στοιχείο που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του μοντέλου είναι το χαμηλότερο βάρος και η περισσότερη ευελιξία που θα προσφέρει η νέα Panamera χάρη στην νέα της αρχιτεκτονική η οποία σταδιακά θα αποτελέσει αφετηρία για αρκετά –πολυτελή- μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών που στεγάζει ο γερμανικός όμιλος.

Αναλυτικότερα, η νέα Modular Standard Platform ή MSB, όπως ονομάζεται θα αξιοποιηθεί τόσο από την νέα γενιά της Bentley Continental όσο και –σε τροποποιημένη εκδοχή με τον κινητήρα στο πίσω τμήμα- για την νέα γενιά της εμβληματικής Porsche 911.

Στην περίπτωση της Panamera, η νέα αρχιτεκτονική αναμένεται να περιορίσει το βάρος της έως και κατά 100 κιλά χάρη σε έναν έξυπνο συνδυασμό συνθετικών υλικών, αλουμινίου και – χάλυβα υψηλής αντοχής, που επιπλέον θα ενισχύσουν και την στρεπτική ακαμψία του τετράθυρου coupe.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, η Porsche αναμένεται να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την τεχνολογία αφής, μειώνοντας έτσι δραστικά τον αριθμό των φυσικών διακοπτών που υα μεταβάλει ριζικά την αισθητική του θαλάμου.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η νέα γενιά της Panamera αναμένεται να προσφέρει την ίδια ποικιλία εκδόσεων παρέχοντας περισσότερη ισχύ και αποδοτικότητα σε όλη την γκάμα.

Οι οκτακύλιδνροι κινητήρες θα εξακολουθήσουν να καταλαμβάνουν την κορυφή της πυραμίδας, όπου αναμένεται να βρεθεί και ένα νέο twin-turbo V8 μηχανικό σύνολο με χωρητικότητα 4,0 λίτρων.

Από τις επιλογές δεν πρόκειται να λείψει και η οικεία plug-in υβριδική έκδοση η οποία όμως αναμένεται να διαθέτει πιο compact και βελτιωμένης τεχνολογίας μπαταρίες οι οποίες θα της εξασφαλίζουν περισσότερη ηλεκτρική αυτονομία, μειώνοντας ταυτόχρονα το συνολικό βάρος της έκδοσης που σήμερα ανέρχεται σε δύο τόνους.

Στους νεολογισμούς της νέας γενιάς της Panamera θα ενταχθεί και μία νέα και πρακτικότερη έκδοση αμαξώματος η οποία θα προσφέρει μεγαλύτερη χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ, διευρύνοντας τις διαθέσιμες επιλογές.

AUTOMEDIA

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024