Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Focus 2018: Ανεπίσημη πρώτη

Ford Focus 2018: Ανεπίσημη πρώτη

Η νέα τέταρτη γενιά του Ford Focus δίνει το στίγμα της για πρώτη φορά στο φωτογραφικό φακό ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, προσφέροντας μια πρώτη γεύση από τις βελτιώσεις που θα εισάγει.

Η «μπλε οβάλ» φίρμα έχει ήδη, όπως όλα δείχνουν, τις δοκιμές εξέλιξης για το νέο Focus το οποίο, εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό ως δοκιμαστικό πρωτότυπο με ορίζοντα το 2018 οπότε και αναμένεται η άφιξή του.

Όπως θα συμβεί σχετικά σύντομα και με το νέο Fiesta, έτσι και η νέα, τέταρτη γενιά του Focus θα αυξήσει τις διαστάσεις της προς όφελος περισσότερης ευρυχωρίας και άνεσης ενώ θα επιχειρήσει να υιοθετήσει και μια πιο upmarket εικόνα εντός και εκτός εξασφαλίζοντας και περισσότερη πολυτέλεια.

Αν και ως προς το δεύτερο σκέλος της upmarket εικόνας το παρόν δοκιμαστικό πρωτότυπο δεν προσφέρει ακόμα ενδείξεις, ως προς το μέγεθος μια προσεκτική παρατήρηση στις λεπτομέρειες αποκαλύπτει τα μεγαλύτερα μετατρόχια του ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η αύξηση του μεταξονίου του, προκειμένου το νέο Focus να παρέχει αντίστοιχη ευρυχωρία για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος με τον ανταγωνισμό των Opel Astra και VW Golf. Η αύξηση της διαθέσιμης χωρητικότητας αναμένεται να «επεκταθεί» και στο πορτ μπαγκάζ προς όφελος –και- περισσότερης πρακτικότητας.

Στο εσωτερικό, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία της τελευταίας εκδοχής του συστήματος infotainment της Ford, SYNC 3 αλλά και μια συνολικά αναβαθμισμένη εικόνα χάρη στην επιλογή ποιοτικότερων υλικών και στην περισσότερη έμφαση στη λεπτομέρεια.

Σε επίπεδο μηχανικών συνόλων, το νέο Focus αναμένεται να επωφεληθεί από αναβαθμισμένες εκδοχές των κινητήρων EcoBoost της Ford ενώ αναμένονται και νέας γενιάς κινητήρες diesel οι οποίοι θα προσφέρουν περισσότερη αποδοτικότητα και ισχύ. Ως προς αυτήν την κατεύθυνση αξίζει να σημειωθεί ότι η «μπλε οβάλ» φίρμα κατοχύρωσε πρόσφατα τα διακριτικά EcoBlue τα οποία στο σύντομο μέλλον θα αξιοποιηθούν από την νέα γενιά diesel κινητήρων της.

Auto Express

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024