Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi A5 Coupe 2017: H επιβολή  του στυλ

Audi A5 Coupe 2017: H επιβολή του στυλ

To γερμανικό coupe ετοιμάζεται να υποδεχτεί την νέα δεύτερη γενιά του η οποία θα ενσωματώσει όλες τις νέες εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στην Audi με φόντο και την άφιξη του Α4, προτάσσοντας μια βελτιωμένη και πιο «κατασταλαγμένη» εικόνα τόσο σε αισθητικό όσο και τεχνολογικό επίπεδο.

To γερμανικό coupe ετοιμάζεται να υποδεχτεί την νέα δεύτερη γενιά του η οποία θα ενσωματώσει όλες τις νέες εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στην Audi με φόντο και την άφιξη του Α4, προτάσσοντας μια βελτιωμένη και πιο «κατασταλαγμένη» εικόνα τόσο σε αισθητικό όσο και τεχνολογικό επίπεδο.

Σε επίπεδο σχεδίασης, το νέο Α5 θα υιοθετήσει μια εξελικτική προσέγγιση στην συνολική εικόνα του την οποία θα εξακολουθεί να χαρακτηρίζει το έντονα coupe τόξο της οροφής. Σε συνδυασμό ωστόσο με τα αναβαθμισμένα αισθητικά χαρακτηριστικά με οδηγό το Α4 αλλά και την αύξηση των διαστάσεών του σε μήκος και πλάτος το νέο Α5 Coupe αναμένεται να ενισχύσει το «οπτικό» μείγμα της δυναμικά επιβλητικής κομψότητας.

Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους λεπτομέρειες, το νέο Α5 θα υιοθετήσει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα πάνω από τις οποίες θα τοποθετηθούν τα νέα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα με τις γνώριμες ακμές που είδαμε στο νέο Α4 και μια φαρδύτερη γρίλια. Στοιχεία όπως η πιο ανάγλυφη σχεδίαση του συνόλου των μεταλλικών του επιφανειών, οι πιο μυώδεις θόλοι και «σχεδιαστικά» τρικ όπως η τοποθέτηση των καθρεφτών στις πόρτες σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο πλάτος θα συμπληρώσουν την εικόνα συμβάλλοντας σε μια ακόμα πιο επιβλητική παρουσία.

Όπως και να έχει με την αισθητική το δεδομένο είναι ότι πίσω της, θα βρεθεί η ίδια αρχιτεκτονική όπου βασίζονται τόσο το Q7 όσο και το Α4 κάτι το οποίο στην περίπτωση του Α5 Coupe θα σημάνει, μεταξύ άλλων, την μείωση του βάρους του κατά 100 κιλά.

Από πλευράς κινητήρων το γερμανικό coupe αναμένεται να αντλήσει από το οπλοστάσιο του Α4 περιλαμβάνοντας στις διαθέσιμες επιλογές του από τον νέο δίλιτρο αποδοτικό TFSI σε εκδοχές ισχύος 190 και 252 ίππων και τον αντίστοιχης χωρητικότητας diesel με απόδοση 150 και 190 ίππους έως τον TDI V6 των 3,0 λίτρων με 218 ή 272 ίππους.

Από την γκάμα του νέου Α5 δεν θα λείψουν οι εκδόσεις e-tron οι οποίες αναμένεται να αξιοποιήσουν ένα υβριδικό set-up με βάση ένα πετρελαιοκινητήρα, αλλά και οι S και RS εκδόσεις με τις πρώτες να εξοπλίζονται με τον TFSI 3,0 λίτρων με ισχύ 354 ίππων που ήδη συναντάμε στα S4 Sedan και Avant χωρίς να αποκλείεται και η προσθήκη πετρελαιοκίνητης S έκδοσης στα πρότυπα του SQ7 TDI.

Σε ό,τι αφορά τις κορυφαίες RS εκδόσεις, η Audi αναμένεται να εγκαταλείψει τον ατμοσφαιρικό V8 των 4,2 λίτρων με απόδοση 450 ίππους προς όφελος ενός μικρότερου κυβισμού διπλά υπετροφοδοτούμενου συνόλου χωρητικότητας 3,6 λίτρων η ισχύς του οποίου αναμένεται να προσεγγίζει τους 500 ίππους.

AUTOMEDIA

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024