Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Opel GT Coupe: Αναζητώντας διέξοδο προς την άσφαλτο

Opel GT Coupe: Αναζητώντας διέξοδο προς την άσφαλτο

Σε διαδικασία αναζήτησης λύσης για την παραγωγή του εντυπωσιακού coupe που παρουσίασε ως πρωτότυπο στην έκθεση της Γενεύης βρίσκεται η Opel η οποία, όμως παρά τα  όποια ζητήματα σε σχέση με την υλοπόίηση ενός πισωκίνητου coupe δείχνει αποφασισμένη να επιστρέψει στην κατηγορία.

Σε διαδικασία αναζήτησης λύσης για την παραγωγή του εντυπωσιακού coupe που παρουσίασε ως πρωτότυπο στην έκθεση της Γενεύης βρίσκεται η Opel η οποία, όμως παρά τα όποια ζητήματα έχουν ανακύψει σε σχέση με την υλοπόίηση ενός πισωκίνητου coupe δείχνει αποφασισμένη να επιστρέψει στην κατηγορία.

Το ζήτημα που πρέπει να ξεπεραστεί προκειμένου το διθέσιο σπορ coupe της γερμανικής φίρμας να βρει το δρόμο προς την παραγωγή είναι να βρεθεί η κατάλληλη αρχιτεκτονική που θα το φιλοξενήσει μιας και προς το παρόν τουλάχιστον η «μαμά» GM δεν διαθέτει μια παγκόσμια πλατφόρμα στο οπλοστάσιο της που να ταιριάζει στις προδιαγραφές του γερμανικού coupe το οποίο σχεδιάστηκε ως πισωκίνητο.

Παρ΄όλα αυτά όπως είχε αναφέρει ο επικεφαλής της Opel στο διεθνή Τύπο, «οι μηχανικοί μας εξετάζουν ήδη τις πιθανές λύσεις τις οποίες υπάρχουν».

Αν και το στέλεχος της γερμανικής φίρμας δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τις πιθανές λύσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μηχανικοί της Opel αναζητούν τη λύση μετατρέποντας μια ήδη υφιστάμενη αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα αυτή που φιλοξενεί το Opel Mokka ούτως ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο για την παραγωγή του GT.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η υλοποίηση μιας τέτοιας εφαρμογής είναι εφικτή καθώς το διαφορικό και η ανάρτηση του τετρακίνητου Mokka θα μπορούσε να προσαρμοστεί ούτως ώστε να καλύπτει τις ανάγκες ενός πισωκίνητου coupe. Αυτό που λείπει από την εξίσωση είναι ένα αρκετά compact κιβώτιο το οποίο θα αναλάβει να μεταδίδει την κίνηση από τον κινητήρα στους πίσω τροχούς.

Ανεξαρτήτως ωστόσο των όποιων ζητημάτων αφορούν την υλοποίησή του, ενδεικτικό των προθέσεων της Opel, οι οποίες «ενισχύθηκαν» ακόμα περισσότερο από την ανακήρυξη του νέου Astra ως «Car of The year», είναι ότι ο επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, Mark Adams, έχει ήδη «χαράξει» τις κατάλληλες διαστάσεις προκειμένου το τελικό προϊόν να συμβαδίζει με τις χιλιάδες νόμιμες προδιαγραφές με τις οποίες πρέπει να συμβαδίζει κάθε σχεδιαστική παράμετρος του μοντέλου.

Όπως και να έχει, το γεγονός είναι ότι το GT Coupe ως έκδοση παραγωγής αποτελεί ήδη από τα υπό εξέλιξη project της Opel και ανεξαρτήτως των όποιων προβλημάτων σε σχέση με την υλοποίησή του από μηχανολογικής πλευράς, αυτό που φαίνεται να υποστηρίζεται και από εσωτερικές πηγές στην Opel είναι ότι ουσιαστικά για να παραχθεί, οι ιθύνοντες θα πρέπει να πειστούν για την αξία της επένδυσης που συνεπάγεται η παραγωγή του.

AUTOMEDIA

Sports in

Αυτοί διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολείο στην Πάτρα - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους από την ΕΛ.ΑΣ

Πρόκειται για τα τέσσερα αρχηγικά μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024