Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin Vantage GT8 2017: Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Aston Martin Vantage GT8 2017: Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η αγωνιστική σπαρτιάτικής λογικής έκδοση της οκτακύλινδρης Vantage βρίσκεται προ των πυλών, προσφέροντας για μια τελευταία φορά τον εαυτό της ως δοκιμαστικό πρωτότυπο πριν περάσει στην σφαίρα των ακραίων τετράτροχων.

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την υπό εξέλιξη αγωνιστική εκδοχή της Aston Martin Vantage με τα διακριτικά GT8 λίγο πριν την αναμενόμενη πρεμιέρα της η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο σε ένα «κεκλεισμένων των θυρών» event όπου η ειδικά σχεδιασμένη για πίστα βρετανίδα θα παρουσιαστεί στους επίδοξους αγοραστές της.

Ανεξαρτήτως των εκκεντρικοτήτων που συνοδεύουν συνήθως τα αυτοκίνητα του είδους, το γεγονός είναι ότι η Vantage GT8 θα είναι η ελαφρύτερη Vantage που έχει κατασκευαστεί ποτέ χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και αλυμινίου.

Σε ότι αφορά τη σχεδίασή της αναμένεται να υιοθετήσει ένα εξίσου αιχμηρό και αεροδυναμικό bodykit από ανθρακονήματα με την Vantage GT12 η οποία έχει προηγηθεί, περίπου ένα χρόνο πριν.

Αυτό σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, η Vantage GT8 θα υιοθετήσει μια επιβλητική αεροδυναμική πτέρυγα στο πίσω τμήμα και έναν βελτιωμένο ανθρακονημάτινο spoiler στο μπροστινό τμήμα, ενώ κατά το τεκμήριο του φωτογραφικού φακού, λιγότερο κατακερματισμένος σχεδιαστικά σε σχέση με την δωδεκακύλινδρη έκδοση δείχνει να είναι ο αεροδυναμικός διαχύτης.

Εκτός από την αναβάθμιση των αεροδυναμικών της στοιχείων, όπως και η Vantage GT12, η νέα οκτακύλινδρη αγωνιστική έκδοση θα φροντίσει να απαλλαγεί από οτιδήποτε το «περιττό» ακολουθώντας μια σπαρτιατική λογική που θα δημιουργήσει ένα αυθεντικά αγωνιστικό τετράτροχο το οποίο θα μπορεί να αντιπαραβληθεί με μοντέλα όπως η 911 GT3 RS.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τις επιδόσεις της, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η GT8 θα είναι ικανή να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, δηλαδή κατά 3/10 του δευτερολέπτου πιο γρήγορα από την Vantage V8 S.

AUTOMEDIA

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024