Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-E-Class Coupe 2017: H επιτομή της σπορ κομψότητας

Mercedes-E-Class Coupe 2017: H επιτομή της σπορ κομψότητας

Η δυναμικότερη έκφανση της νέας E-Class δίνει το στίγμα της από τα πεδία δοκιμών με την υπόσχεση ενός αυθεντικά σπορ χαρακτήρα με την συνδρομή και του Affalterbach που θα υπογράψει τις εκδόσεις AMG αλλά και των συνολικά βελτιωμένων χαρακτηριστικών της νέας δέκατης γενιάς του αυτοκινήτου.

Με την νέα γενιά της E-Class στην τετράθυρη εκδοχή της να έχει βρει ήδη μια θέση στις ανά τον κόσμο αντιπροσωπείες της φίρμας οι Γερμανοί επιταχύνουν τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες εκδόσεις αμαξώματος ενός από τα δημοφιλέστερα μοντέλα τους και στην προκειμένη περίπτωση αυτής που θα αποτελέσει την «τρίτη» έκδοση αμαξώματος του μοντέλου καθώς η Estate θα προηγηθεί.

Ο λόγος για την coupe έκδοση της E-Class η οποία παρά το καμουφλάζ που εξακολουθεί να καλύπτει τις επιφάνειές της θα ακολουθήσει κατ΄αναλογία την ίδια σχεδιαστική συνταγή που η Mercedes-Benz χρησιμοποίησε για τις coupe-cabriolet εκδόσεις των C-Class και S-Class εντάσσοντας στην εξίσωση της νέας, δέκατης γενιάς του εμβληματικού της μοντέλου, περισσότερο δυναμισμό σε αισθητικό αλλά και τεχνολογικό επίπεδο συγκριτικά με την ήδη γνωστή τετράθυρη έκδοση.

Έχοντας ως αφετηρία μια τροποποιημένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής MRA -και- η E-Class Coupe θα επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα, σε επίπεδο μείωσης του βάρους, που εξασφαλίζει η υψηλή περιεκτικότητα σε αλουμίνιο αλλά και από την πιο ευρύχωρη διάταξη που αυτή συνεπάγεται, διαθέτοντας μια σαφώς βελτιωμένη εικόνα τόσο σε ό,τι αφορά το θάλαμο επιβατών όσο και την «κρίσιμη» χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ, σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή αντίστοιχη έκδοση.

Τα πλεονεκτήματα της νέας αρχιτεκτονικής όπου βασίζεται και η τετράθυρη έκδοση θα έχουν αντίκρισμα και στα οδικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, το οποίο με τη συνδρομή μιας σειράς βελτιώσεων και ανάλογων ρυθμίσεων στην ανάρτηση θα του εξασφαλίσουν ένα σαφώς δυναμικότερο προσανατολισμό σε σχέση με την προηγούμενη γενιά της αλλά και σε σχέση με την τετράθυρη εκδοχή της.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, εκτός των προφανών, δηλαδή της coupe γραμμής οροφής και των δύο λιγότερων θυρών, η E-Class Coupe αναμένεται να τονίσει τον επιπλέον δυναμισμό της, «αφαιρώντας» την μεσαία κολώνα των παραθύρων, υιοθετώντας ένα πιο επιθετικό «χαμηλωμένο» μπροστινό τμήμα αλλά και μια σειρά πιο ανάγλυφων πτυχώσεων στο αμάξωμά της.

Το εσωτερικό αναμένεται να μιμηθεί τις τεχνολογικές και σχεδιαστικές προδιαγραφές της sedan E-Class εντάσσοντας ωστόσο και κάποια επιπλέον στοιχεία που θα αναλάβουν να δώσουν το στίγμα του σπορ χαρακτήρα και ο οποίος ενδέχεται να συνδυαστεί με ορισμένα επιπλέον συστήματα και επιλογές που θα επιτρέπουν την περαιτέρω παραμετροποίηση των χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, οι προαιρετικές για την E-Class Sedan δύο οθόνες των 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το infotainment ενδέχεται να αποτελέσουν μέρος του βασικού εξοπλισμού των coupe αλλά και cabriolet εκδόσεων.

Σε επίπεδο κινητήρων, η γκάμα αναμένεται να προέλθει από το οπλοστάσιο της τετράθυρης E-Class που για τις επιλογές βενζίνης ξεκινά από τα 1.991 κ.εκ. και τους 184 ίππους φτάνοντας για τις «απλές» εκδόσεις ως τους 333 ίππους στην τετρακίνητη έκδοση 4Matic με κινητήρα 3.498 κ.εκ. ενώ εφαλτήριο για τις diesel επιλογές και στην περίπτωση της ανοιχτής έκδοσης θα αποτελέσει ο νέος κινητήρας των 2,0 λίτρων με απόδοση 194 ίππους.

Σε αντίθεση ωστόσο με το παρελθόν, η νέα E-Class Coupe θα περιλάβει στις τάξεις της εκδόσεις με την φροντίδα της AMG, ξεκινώντας από την μικρή E 43 AMG με κινητήρα V6 3,0 λίτρων απόδοσης 396 ίππων ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει και η κορυφαία Ε 63 η οποία αναμένεται να αξιοποιήσει το γνωστό διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή η απόδοση της οποίας αναμένεται να αγγίξει τους 550 ίππους.

Επίσης τις προδιαγραφές της θα συμπληρώσει όλη η νέα τεχνολογία που εισήγαγε στο λεξιλόγιο της Mercedes-Benz η Ε-Class, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης.

AUTOMEDIA

Sports in

Σε «Βικελίδης» και Νέα Φιλαδέλφεια κρίνεται ο τίτλος του πρωταθλητή

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ ψάχνει τη νίκη που θα τον στέψει πρωταθλητή, ενώ η ΑΕΚ θέλει τη νίκη κόντρα στη Λαμία και «δώρο» από τον Άρη για να πανηγυρίσει εκείνη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024