Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Cayenne 2018: Altius Citius Fortius

Porsche Cayenne 2018: Altius Citius Fortius

Το δημοφιλές SUV των Γερμανών συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης μετρώντας αντίστροφα ως την επόμενη χρονιά όπότε αναμένεται να παρουσιαστεί.

Η νέα γενιά της Porsche Cayenne κάνει ένα ακόμα πέρασμα από το κλείστρο του φωτογραφικού φακού καθώς οι δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται εν όψει της άφιξης της νέας και βελτιωμένης, από κάθε άποψη, εκδοχής του δημοφιλούς μοντέλου των Γερμανών.

Αξιοποιώντας μια νέα αρχιτεκτονική την οποία μοιράζεται με το Audi Q7 αλλά και το Bentley Bentayga, η νέα Cayenne αναμένεται να ενσωματώσει στην κατασκευή της περισσότερο αλουμίνιο και συνθετικά υλικά σε συνδυασμό με υψηλής αντοχής χάλυβα ένα μείγμα που αναμένεται να περιορίσει το βάρος της τουλάχιστον κατά 100 κιλά με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο δυναμισμού και αποδοτικότητας, αλλά και να ενισχύσει περαιτέρω την στρεπτική ακαμψία του πλαισίου.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική της εμφάνιση, η Porsche αναμένεται να ακολουθήσει μια εξελικτική προσέγγιση στη σχεδίαση, εισάγοντας στο λεξιλόγιο της Cayenne ορισμένους αισθητικούς νεολογισμούς που έχουν προκύψει από τις νέες αφίξεις και concept στο σχεδιαστικό κώδικα της φίρμας.

Εκτός από την νέα εμφάνιση η οποία θα επιχειρήσει να της εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο δυναμισμό, σύμφωνα με προηγούμενες λήψεις του φωτογραφικού φακού, η νέα Cayenne αναμένεται να διαθέτει και μια ενεργή αεροτομή στην κορυφή του πορτ-μπαγκάζ του, αποκτώντας τον τίτλο του πρώτου SUV που διαθέτει ένα αντίστοιχο αεροδυναμικό στοιχείο.

Επίσης, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν εικόνες από το εσωτερικό της, η νέα Cayenne θα ακολουθήσει το παράδειγμα της νέας γενιάς Panamera η οποία θα προηγηθεί και η οποία όπως είναι γνωστό αντικαθιστά τους, φυσικούς διακόπτες με οθόνες αφής ενώ το παζλ της εικόνας του εσωτερικού θα συμπληρώσει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Σε επίπεδο κινητήρων, η νέα Cayenne αναμένεται να επωφεληθεί από νέους V6 και V8 κινητήρες βενζίνης οι οποίοι θα αποτελούν προϊόν συνεξέλιξης με την Audi, προσφέροντας μεγαλύτερη ισχύ και αποδοτικότητα, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται στην γκάμα η παρουσία plug-in υβριδικής έκδοσης αλλά και μια πανίσχυρης diesel η οποία θα επωφεληθεί από την ίδια τεχνολογία ηλεκτρικού turbo που έκανε πρεμιέρα στο Audi SQ7 TDI.

AUTOMEDIA

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024