Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLB 2019: Το νέο… γράμμα στο SUV αλφάβητο των Γερμανών

Mercedes-Benz GLB 2019: Το νέο… γράμμα στο SUV αλφάβητο των Γερμανών

Όπως όλα δείχνουν η φημολογούμενη νέα compact άφιξη στην SUV γκάμα της Mercedes-Benz δεν είναι πλέον "φημολογούμενη" κατά το τεκμήριο του φωτογραφικού φακού που εντόπισε το αντίστοιχο δοκιμαστικό πρωτότυπο στην πρώτη του εμφάνιση.

Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε μια παράξενα «ενισχυμένη» δοκιμαστική εκδοχή της GLA της οποίας των σύνολο των χαρακτηριστικών δείχνουν να συντείνουν στην επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι οι Γερμανοί ετοιμάζουν μια ακόμα SUV προσθήκη στην γκάμα τους η οποία θα τοποθετηθεί μεταξύ GLA και GLC.

Εκ πρώτης όψεως το δοκιμαστικό πρωτότυπο φαίνεται να διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο και μεγαλύτερα μετατρόχια από την GLA κάτι που υποδεικνύει το μεγαλύτερο μέγεθος του προδίδοντας την ταυτότητά του ως ενός νέου μοντέλου μεγαλύτερου από το γνωστό compact SUV των Γερμανών.

Με δεδομένο το μεγαλύτερο μέγεθος η GLB αναμένεται να προσφέρει και περισσότερες ανέσεις στους επιβαίνοντες ιδίως του πίσω καθίσματος οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χώρο καθ΄ύψος αλλά και για τα κάτω άκρα τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η GLB αναμένεται να επενδύσει σε ένα πιο περιπετειώδες προφίλ σε επίπεδο εμφάνισης σε σχέση με τις GLA και GLC, λειτουργώντας ως μια mini G-Class.

Σύμφωνα μάλιστα με παλαιότερες δηλώσεις στελέχους της Mercedes-Benz στον Τύπο το νέο μοντέλο «θα αποτελεί ένα μείγμα μεταξύ της γοητευτικής εμφάνισης της G-Class, της πρακτικότητας της B-Class και του δυναμισμού της GLA».

Όπως και να έχει με τα χαρακτηριστικά της σχεδίασης, πίσω από τις επιφάνειες της GLB θα βρεθεί η δεύτερη γενιά της «μικρής» αρχιτεκτονικής της Mercedes-Benz όπου τώρα φιλοξενούνται οι A και B-Class, η GLA αλλά και η CLA. H νέα αρχιτεκτονική MFA 2 η οποία θα φιλοξενήσει εκτός από την νεά GLB και όλες τις νέες γενιές των παραπάνω μοντέλων της Mercedes-Benz αναμένεται να είναι de facto εμπροσθοκίνητη προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, αν και είναι αρκετά νωρίς με δεδομένο ότι ο χρόνος άφιξης της GLB τοποθετείται το 2019, στις βασικές εκδόσεις του γερμανικού SUV αναμένεται να αξιοποιηθούν τρικύλινδροι κινητήρες με προέλευση την Renault ενώ την γκάμα θα πλαισιώσουν τετρακύλινδροι βενζίνης και diesel της Mercedes-Benz και οι οποίοι θα μπορούν να συνδυαστούν με το σύστημα 4Matic, προσφέροντας το σύνηθες ευρύ φάσμα επιδόσεων και αποδοτικότητας, αναλόγως την έκδοση.

AUTOMEDIA

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024