Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi RS5 Coupe 2017: Κομψότητα

Audi RS5 Coupe 2017: Κομψότητα «με φόρα» 480 ίππων

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την κορυφαία έκφανση του νέου Α5 να γράφει γύρους στο Nurburgring προσφέροντας μια ευκαιρία παρατήρησης των σκληροπυρηνικών αλλά και κομψότερων χαρακτηριστικών του.

To νέο Α5 Coupe έχει πάρει ήδη εισιτήριο για τις 2 Ιουνίου του 2016 οπότε έχει προγραμματιστεί η αποκάλυψή του και όπως όλα δείχνουν οι Γερμανοί έχουν ήδη στρέψει το βλέμμα στο άλλο άκρο της γκάμας του, εξελίσσοντας την κορυφαία έκφανσή του στο ταιριαστό για το είδος των RS, περιβάλλον του Nurburgring.

Ακολουθώντας τις ίδιες κομψότερες επιταγές σχεδίασης όπου θα υπακούσει σύσσωμη η νέα γενιά του Α5, το RS5 προδίδεται από ορισμένα τυπικά RS χαρακτηριστικά όπως οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και οι διογκωμένοι θόλοι με τους θηριώδεις τροχούς.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα αισθητικά στοιχεία τα οποία θα αποτελέσουν κοινό παρονομαστή για όλη την γκάμα του νέου Α5, παρά το καμουφλάζ είναι σαφές ότι εκτός από τις συνολικά κομψότερες αναλογίες, η νέα γενιά υιοθετεί αιχμηρότερου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα στη λογική του Α4, και ένα πιο ανάγλυφο καπό με περισσότερες πτυχώσεις προς όφελος περισσότερου δυναμισμού.

Αναφορικά με το RS5, οι τετραγωνισμένες απολήξεις της εξάτμισης που φέρει το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο αναμένονται στην έκδοση παραγωγής να αντικατασταθούν από τις παραδοσιακές οβάλ των μοντέλων RS.

Ένα άλλο στοιχείο που προκύπτει δια της συγκριτικής παρατήρησης σε σχέση με το μέχρι σήμερα γνωστό μοντέλο, είναι ότι το νέο «5άρι» της Audi υιοθετεί μια λίγο διαφορετική γραμμή σε σχέση με την χάραξη του πίσω τμήματος και στην κατάληξη της γραμμής οροφής στο πορτ μπαγκάζ.

Στο εσωτερικό, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Audi Virtual Cockpit στα πρότυπα του νέου Α4 και φυσικά η συνήθης σφραγίδα ποιότητας της Audi σε επίπεδο υλικών και κατασκευής ενώ στην προκειμένη περίπτωση του RS5, δεν θα λείψουν οι σπορ λεπτομέρειες που θα προσδώσουν το σύνηθες «πολεμικό» σκηνικό των εκδόσεων στο εσωτερικό.

Όλα αυτά θα είχαν ίσως ελάχιστη σημασία χωρίς την παρουσία ενός πανίσχυρου κινητήρα ο οποίος, θα εξασφαλίσει στο νέο RS5 την απόδοση που «οφείλει» να έχει και η οποία για ακόμα μία φορά θα είναι μεγαλύτερη.

Ο λόγος για ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 3,0 λίτρων ο οποίος αν και μικρότερου κυβισμού από αυτόν που αντικαθιστά αναμένεται να αυξήσει την ισχύ του RS5 σε 480 ίππους αξιοποιώντας τη συνδρομή ενός ηλεκτροκίνητου υπερσυμπιεστή καυσαερίων, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία του συστήματος τετρακίνησης quattro.

O ίδιος κινητήρας αναμένεται να εξοπλίσει και το RS4 το οποίο θα προηγηθεί και θα μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με το RS5 μεταξύ των οποίων και η αρχιτεκτονική η οποία και στις δύο περιπτώσεις θα είναι η ήδη γνωστή από τα Α4 και Q7, MLB.

Όπως είναι γνωστό, ένα από τα πλεονεκτήματα της νέας αυτής πλατφόρμας είναι η υψηλή περιεκτικότητά της σε αλουμίνιο και ελαφρά υλικά κάτι που στην περίπτωση του RS5 αναμένεται να μεταφραστεί σε περιορισμένο κατά περίπου 75 κιλά, βάρος.

Με αυτά δεδομένα το νέο RS5 αναμένεται να εξασφαλίζει καλύτερες επιδόσεις τόσο σε επίπεδο αποδοτικότητας όσο –φυσικά- και επιδόσεων, ολοκληρώνοντας το sprint από 0-100 χλμ./ώρα σε τέσσερα δευτερόλεπτα.

Auto Express

Sports in

Οι συνομιλίες που μπορεί να τερμάτιζαν τον πόλεμο στην Ουκρανία - Η κρυφή ιστορία της διπλωματίας που απέτυχε

Τι συνέβη; Πόσο κοντά ήταν Ρωσία και Ουκρανία στο να τερματίσουν τον πόλεμο; Και γιατί δεν οριστικοποίησαν ποτέ μια συμφωνία;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024