Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bentley Continental GT Cabrio 2018: Δυναμικότερη με

Bentley Continental GT Cabrio 2018: Δυναμικότερη με «οδηγό» το ΕΧP 10 Speed 6 Concept

Η νέα γενιά της Continental GT δίνει το στίγμα της από τα πεδία δοκιμών στην cabrio έκδοσή της, προσφέροντας μια ευκαιρία παρατήρησης των επιρροών από το ΕΧP 10 Speed 6 Concept αλλά των συνολικών της χαρακτηριστικών.

Μπορεί η έκδοση παραγωγής του διθέσιου sportscar ΕΧP 10 Speed 6 Concept να τοποθετείται στα τέλη του 2019, ωστόσο όπως αποκαλύπτει η πρώτη εμφάνιση της νέας γενιάς της Continental GT στην cabrio έκδοσή της, ορισμένα από τα σχεδιαστικά –και όχι μόνο- στοιχεία του δημοφιλούς πρωτότυπου θα αρχίσουν να ενσωματώνονται στην γκάμα των Βρετανών ήδη από την άφιξη της νέας γενιάς της Continental GT στις αρχές του 2018.

Στην προκειμένη περίπτωση, της cabrio έκδοσης της Continental GT η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κλείστρο του φωτογραφικού φακού ως δοκιμαστικό πρωτότυπο μια προσεκτική παρατήρηση στην «όψη» αρκεί για να διαπιστώσει κανείς τις ομοιότητες με το ΕΧP 10 Speed 6 Concept στα φωτιστικά σώματα και στη χάραξη του καπό αλλά και στο σύνολο της σιλουέτας προς όφελος μιας πιο σπορ και δυναμικότερης εμφάνισης.

Ωστόσο, οι επιρροές στη σχεδίαση δεν αναμένεται να είναι το μόνο κοινό στοιχείο της Continental GT Cabrio και του επερχόμενου sportscar της Βentley, καθώς και τα δύο, όπως άλλωστε και όλες οι εκδόσεις της νέας γενιάς της Continental θα έχουν ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική.

Πρόκειται για την πλατφόρμα MSB η οποία ήδη φιλοξενεί το Audi Q7 και το Bentley Bentayga αλλά και θα αποτελέσει την αφετηρία για την νέα γενιά της Porsche Panamera. Χάρη στην εκτεταμένη χρήση ελαφρών και συνθετικών υλικών η νέα πλατφόρμα αναμένεται να οδηγήσει και στην μείωση του βάρους –και- της Continental GΤ πλέον των 100 κιλών.

Στα νέα στοιχεία της Continental GΤ ανεξαρτήτως έκδοσης αμαξώματος αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και ένας νέος διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας 4,0 λίτρων ο οποίος θα επωφεληθεί από την τεχνολογία του ηλεκτρικού υπερσυμπιεστή καυσαερίων που έκανε πρεμιέρα στο Audi SQ7.

Αντιθέτως παρελθόν για το μοντέλο αναμένεται να αποτελέσει ο θηριώδης W12 των 6,0 λίτρων, εκτός αν οι μηχανικοί του ομίλου VW καταφέρουν να διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά του περιορίζοντας σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα οι οποίες τώρα ανέρχονται σε 329 γρ. /χλμ.

Τις επιλογές της νέας Continental GT αναμένεται να πλαισιώσει μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία αναμένεται να μοιραστεί την ίδια τεχνολογία με την επίσης επικείμενη Porsche Panamera S E-Hybrid η οποία αναμένεται το 2017.

AUTOMEDIA

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024