Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Panamera 2017: Η

Porsche Panamera 2017: Η «ασυνήθιστη» Porsche που γίνεται συνήθεια

Η νέα γενιά της Panamera θα βασιστεί στις ίδιες αξίες που την ανέδειξαν, ενισχύοντας τις προς το δυναμικότερο, ισχυρότερο αλλά και αποδοτικότερο.

Η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται για την αποκάλυψη της νέας δεύτερης γενιάς της Panamera η οποία αρχικά θα δώσει το στίγμα της διαδικτυακά μέσα στο καλοκαίρι με «τελικό» προορισμό την έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας τον προσεχή Οκτώβριο.

Μέχρι τότε η πληθώρα κατασκοπικών λήψεων αλλά και «διαρροών» αρκεί προκειμένου να δημιουργήσει κανείς μια αρκετά σαφή εικόνα για τη νέα γενιά του μοντέλου που ξεκίνησε ως μια αμφιλεγόμενη Porsche για να καταλήξει ως ένα αδιαμφισβήτητο best-seller για τη γερμανική φίρμα η οποία φιλοδοξεί να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και με την νέα εκδοχή της.

Αφετηρία για την νέα γενιά της Panamera θα αποτελέσει μια νέα αρχιτεκτονική η οποία ονομάζεται MSB και η οποία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό του συνολικού της βάρους έως και κατά 100 κιλά χάρη σε έναν έξυπνο συνδυασμό συνθετικών υλικών, αλουμινίου και χάλυβα υψηλής αντοχής, που επιπλέον θα ενισχύσουν και την στρεπτική ακαμψία του τετράθυρου coupe.

Τις προδιαγραφές της νέας Panamera αναμένεται να συμπληρώσει μια συμβατική ανάρτηση με ελατήρια από χάλυβα αλλά και προαιρετικά σύστημα αερανάρτησης ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας όπως το σύνηθες stop-start αλλά και σύστημα αδρανοποίησης κυλίνδρων του κινητήρα.

Αξίζει να σημειωθεί σε ό,τι αφορά τις περγαμηνές της συγκεκριμένης πλατφόρμας ότι μία τροποποιημένη εκδοχή της με τον κινητήρα πίσω θα χρησιμοποιηθεί και από την νέα γενιά του πλέον εμβληματικού μοντέλου της Porsche, 911.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, η Panamera αναμένεται να διατεθεί με διπλά υπερτροφοδοτούμενους V6 κινητήρες χωρητικότητας 2,9 και 3,6 λίτρων καθώς και με ένα νέο biturbo V8 χωρητικότητας 4,0 λίτρων. Από την γκάμα δεν πρόκειται να λείψουν η Diesel έκδοση η οποία θα εναρμονιστεί με τις προδιαγραφές Euro 6 αλλά και η plug-in υβριδική έκδοση S E-Hybrid η οποία αναμένεται σε δεύτερο χρόνο.

Κοινό παρονομαστή των βελτιώσεων σε όλο το εύρος της γκάμας κινητήρων αναμένεται να αποτελέσει τόσο η αύξηση ισχύος όσο και της αποδοτικότητάς τους.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, η Porsche αναμένεται να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την τεχνολογία αφής, μειώνοντας έτσι δραστικά τον αριθμό των φυσικών διακοπτών που υα μεταβάλει ριζικά την αισθητική του θαλάμου.

Αντιθέτως, περισσότερο εξελικτική αναμένεται να είναι η προσέγγιση στη σχεδίαση των εξωτερικών της επιφανειών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και τις εμφανίσεις των δοκιμαστικών πρωτοτύπων η νέα Panamera αναμένεται πλην των εθιμοτυπικά πλήρως ανασχεδιασμένων στοιχείων της «όψης» της, του αμαξώματος και του πίσω τμήματος θα υιοθετήσει ένα εντελώς διαφορετικό τελείωμα στο τόξο της οροφής το οποίο σε συνδυασμό με την τρίτη κολώνα τα οποία θα συμβάλλουν σε μια δυναμικότερη εικόνα.

Προς την ίδια κατεύθυνση θα συνηγορήσουν και οι επιμέρους λεπτομέρειες του αμαξώματός της με κύριο χαρακτηριστικό τις εντονότερες και διαφορετικά διαρθρωμένες πτυχώσεις σε καπό και πλευρικά τμήματα.

Μια σημαντική διαφορά σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή Panamera, είναι ότι η νέα γενιά θα συμπεριλάβει στις επιλογές της και μια πρακτικότερη έκδοση αμαξώματος «Shooting Brake» η οποία θα επιχειρήσει να μεγιστοποιήσει τα επίπεδα χρηστικότητας του γερμανικού coupe.

AUTOMEDIA

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024