Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi A8 2017: Προς ένα αυτόνομο και πληθωρικά τεχνολογικό μέλλον

Audi A8 2017: Προς ένα αυτόνομο και πληθωρικά τεχνολογικό μέλλον

Η νέα γενιά της ναυαρχίδας της Audi δοκιμάζει το βήμα της στην απαιτητικότερη πίστα της Ευρώπης, δίνοντας μια ακόμα ευκαιρία παρατήρησης των χαρακτηριστικών της τα οποία θα την κατατάξουν και ως το πρώτο μαζικής παραγωγής μοντέλο της φίρμας με σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Το νέο A8 έχει ήδη κλειδώσει να παρουσιαστεί μέσα στο 2017, συνεχίζοντας επί του παρόντος τις δοκιμές εξέλιξης, αυτή την φορά, από το απαιτητικό Nurburgring.

Από τις πρώτες επίσημες συστάσεις που έχει κάνει η Audi για την νέα γενιά της ναυαρχίδας είναι ότι το νέο Α8 θα είναι το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής της Audi το οποίο θα διαθέτει σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης που σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες θα μπορεί να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου σε ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα.

Το σύστημα αυτόματου πιλότου που θα εξοπλίσει τη γερμανική ναυαρχίδα και η χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα εξελιχθεί περαιτέρω στη συνέχεια προκειμένου, να «δώσει» τα πρώτα αυτοκίνητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης της Audi από το 2025 όπως επιβάλλει ο προγραμματισμός της φίρμας.

Ανεξαρτήτως της παρουσίας των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης και σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του νέου Α8, όπως είναι ήδη γνωστό η γερμανική ναυαρχίδα θα είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα φέρει εξολοκλήρου την σχεδιαστική υπογραφή του Marc Lichte και της ομάδας του.

Αυτό σημαίνει ότι αισθητικά το νέο Α8 είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να κινηθεί στα σχεδιαστικά πρότυπα πρωτοτύπων όπως το Prologue Concept το οποίο ήταν από τα πρώτα δημιουργήματα του Μ. Lichte για λογαριασμό της Audi.

Όπως και να έχει με θέματα αισθητικής, πίσω από τις μεταλλικές επιφάνειες του νέου Α8 θα βρεθεί η αρχιτεκτονική MLB Evo όπου βασίζεται και το Q7 και η οποία χάρη στην υψηλή «περιεκτικότητά» της σε αλουμίνιο και συνθετικά υλικά αναμένεται να οδηγήσει στην σημαντική μείωση του βάρους του έως και κατά 200 κιλά.

Επίσης ένας κινητήρας που θα βρεθεί σίγουρα κάτω από το καπό του πολυτελούς Α8 είναι ο θηριώδης V12 των 610 ίππων χωρητικότητας 6,0 λίτρων που εξοπλίζει επίσης και το Bentley Bentayga και ο οποίος αναμένεται να εξοπλίζει την κορυφαία έκδοση. Στην γκάμα αναμένεται να βρεθεί επίσης και το καινοτόμο μοτέρ πετρελαίου με το e-turbo, τον ηλεκτροκίνητο υπερσυμπιεστή καυσαερίων που έκανε πρεμιέρα στο SQ7 αποδίδοντας 435 ίππους και 900 Nm ροπής.

Επίσης κάθε άλλο θα πρέπει να αποκλείονται και οι εκδόσεις με έμφαση στην αποδοτικότητα όπως η plug-in υβριδική αλλά και μία συμβατική η οποία θα εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν προσφάτως. Εξίσου πιθανή θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης εκδοχής στην γκάμα.

Ωστόσο, όπως και σε κάθε μοντέλο της κατηγορίας, έτσι και στο νέο Α8 την τιμητική τους θα έχουν τα παντός είδους νέα gadget σε επίπεδο άνεσης, πολυτέλειας, συστημάτων υποβοήθησης και τεχνολογικού εξοπλισμού που θα κληθούν να στοιχειοθετήσουν την ταυτότητα του ως του πολυτελέστερου Audi.

Ο μέχρι τώρα ανεπίσημος κατάλογος σχετικά με τα «καλούδια» του Α8 αναφέρει μεταξύ άλλων νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας laser μπροστά και φώτα OLED πίσω, οθόνες ΟLED για τον πίνακα οργάνων που σύστημα αναγνώρισης νευμάτων ούτως ώστε ορισμένες λειτουργίες του infotainment και των διασυνδεδεμένων συσκευών να πραγματοποιούνται διαισθητικά.

AUTOMEDIA

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024