Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo XC60: Εξελίσσοντας την... επιτυχία

Volvo XC60: Εξελίσσοντας την… επιτυχία

Η σουηδική φίρμα ετοιμάζεται να εφαρμόσει στο δημοφιλέστερο βάσει πωλήσεων SUV της την ήδη επιτυχημένη συνταγή που εισήγαγε το XC90 και η σειρά 90, συν ορισμένες ακόμα καινοτομίες όπως επιβάλλει η θεωρία της εξέλιξης αλλά και οι επικείμενες –άλλες- νέες αφίξεις στην γκάμα της Volvo.

Μετά την ολοκλήρωση της γκάμας της σειράς 90 και παράλληλα με την προετοιμασία του νέου ΧC40, οι Σουηδοί ετοιμάζουν το επόμενο μεγάλο SUV στοίχημά τους το οποίο έχει ήδη αρχίσει να κάνει εμφανίσεις ως δοκιμαστικό πρωτότυπο και να παρέχει ορισμένες πληροφορίες για μια ακόμα τεχνολογικά πληθωρική SUV προσωπικότητα που θα προστεθεί στην γκάμα της Volvo.

Ο λόγος για τη νέα γενιά του XC60 της οποίας αν και η άφιξη αναμένεται να ακολουθήσει αυτήν του XC40, έχει αρχίσει ήδη να δίνει δείγματα γραφής.

Αρχικά, σε επίπεδο σχεδίασης το νέο XC60 αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια αισθητική γραμμή με το μεγάλο «αδελφό» του, υπακούοντας στο βραβευμένο σχεδιαστικό κώδικα της φίρμας που εισήγαγε το ΧC90.

Κοινή με τη σειρά 90 θα είναι και η αρχιτεκτονική που θα χρησιμοποιήσει το δημοφιλέστερο βάσει πωλήσεων SUV της Volvo, καθώς το νέο XC60 θα βασιστεί στην ευέλικτη πλατφόρμα SPA η οποία θα συνδυαστεί με την γνώριμη «ποικιλία» της φίρμας τόσο σε επίπεδο μηχανικών συνόλων όσο και σε ό,τι αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό ασφαλείας και τα gadgets με την απαραίτητη, βέβαια, εξέλιξη.

Έτσι, τις εκδόσεις του νέου ΧC60 θα εξοπλίζουν αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενοι τετρακύλινδροι κινητήρες τεχνολογίας Drive E στους οποίους θα συμπεριληφθεί και ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας που εξοπλίζει την T5 έκδοση του XC90 με απόδοση 254 ίππων, ενώ δεν αποκλείονται και νέες αφίξεις με εφαλτήριο την παρουσίαση του XC40.

Από την γκάμα δεν αναμένεται να λείψουν η plug-in υβριδική αλλά και η Polestar έκδοση για εκείνους που επιθυμούν κάτι δυναμικότερο και ισχυρότερο.

Σε ό,τι αφορά την plug-in υβριδική έκδοση, αξίζει να σημειωθεί ότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι το XC60 να υιοθετήσει και το νέο μηχανικό σύνολο T5 Twin Engine το οποίο η Volvο έχει ήδη προαναγγείλει για το XC40, με αφετηρία ένα νέο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου ο οποίος θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ και με ένα επίσης νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσουν μια σειρά έξυπνων συστημάτων ασφάλειας στο πλαίσιο του στόχου της σουηδικής φίρμας για μηδενικά δυστυχήματα και σοβαρούς τραυματισμούς έως το τέλος της δεκαετίας αλλά και το γνώριμο τεχνολογικό παλμαρέ σε επίπεδο gadgets τα οποία αναμένεται να τοποθετήσουν ακόμα ψηλότερα τον πήχη σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες συνδεσιμότητας και την αξιοποίηση έξυπνων συσκευών και αυτοκινήτου, επηρεάζοντας κάθε πιθανή έκφανση λειτουργίας του.

Στο ίδιο πλαίσιο του τεχνολογικού «tour de force» της Volvo το XC60 αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα κομμάτι του παζλ προς την πλήρως αυτόνομη οδήγηση διαθέτοντας αυξημένες αντίστοιχες δυνατότητες διαχείρισης του… εαυτού του σε πολυποίκιλες και απαιτητικότερες συνθήκες.

AUTOMEDIA

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024