Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz G-Class 2017: Αναβαθμίζοντας διαχρονικές αξίες

Mercedes-Benz G-Class 2017: Αναβαθμίζοντας διαχρονικές αξίες

Η νέα G-Class θα διατηρήσει την συνολική αισθητική της η οποία την ανέδειξε ως συνώνυμο της περιπέτειας, αναβαθμίζοντας ωστόσο κάθε πτυχή που φροντίζει να στοιχειοθετήσει στην πράξη αυτόν τον χαρακτηρισμό με βάση τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στην γερμανική φίρμα.

Η επιβλητική σιλουέτα της G-Class αποτελεί σίγουρα από τις πλέον αναγνωρίσιμες και αναλλοίωτες στο χρόνο τετράτροχες «φιγούρες».

Όπως όλα δείχνουν η γερμανική φίρμα δεν σκοπεύει να το αλλάξει αυτό με την νέα εκδοχή της η οποία αναμένεται το 2017 και η οποία παρά τις σημαντικές βελτιώσεις τις οποίες θα ενσωματώσει επιχειρεί να διατηρήσει ανέπαφη την στερεοτυπική εντύπωση που προκαλεί ως συνώνυμο της περιπέτειας.

Παρά την ισοδύναμη εντύπωση περιπέτειας ουσιαστικά η νέα G-Class θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αυξάνοντας το πλάτος της πάνω από 10 εκατοστά και διαθέτοντας αισθητά αυξημένα μετατρόχια.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση το επιβλητικό SUV θα ενσωματώσει ορισμένα αισθητικά στοιχεία από το φουτουριστικό Ener-G Force Concept που η γερμανική φίρμα είχε παρουσιάσει το 2012 στην έκθεση του Los Angeles προς όφελος του αισθητικού εκσυγχρονισμού της.

Εκτός από τη γνώριμη και ταυτόχρονα αναβαθμισμένη εικόνα της G-Class η οποία συνολικά θα διατηρήσει τα τετραγωνισμένα της χαρακτηριστικά, κυρίαρχο στοιχείο της νέας εκδοχής της θα είναι ο περιορισμός του βάρους.

Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz αναμένεται να εξαντλήσουν τις δυνατότητες χρήσης ελαφρών και συνθετικών υλικών όπως τα ανθρακονήματα και το αλουμίνιο σε πλαίσιο και αμάξωμα μειώνοντας το συνολικό της βάρος έως και κατά 200 κιλά.

Τις αναβαθμισμένες της προδιαγραφές αναμένεται να συμπληρώσει ένα νέο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης καθώς και μια πληθώρα νέων συστημάτων άνεσης και ασφάλειας από το σύγχρονο οπλοστάσιο της γερμανικής φίρμας τα οποία μέχρι πρότινος λόγω των ιδιαιτεροτήτων της δεν αποτελούσαν μέρος του εξοπλισμού της G-Class.

Στα νέα στοιχεία θα συγκαταλέγεται και μια νέα ανεξάρτητη ανάρτηση στον μπροστινό άξονα. Επιπλέον, η συνολική αναβάθμιση του πλαισίου αναμένεται να προσφέρει πλήθος επιλογών παραμετροποίησης με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στη γερμανική φίρμα.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων η νέα G-Class αναμένεται να διατεθεί με ισχυρά σύνολα diesel και βενζίνης απόδοσης 300 και 360 ίππων ενώ στις επιλογές της δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων 9G Tronic.

AUTOMEDIA

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024