Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lamborghini Huracan Superleggera: Η αβάσταχτη ελαφρότητα ενός supercar

Lamborghini Huracan Superleggera: Η αβάσταχτη ελαφρότητα ενός supercar

Οι Ιταλοί ετοιμάζουν μια ακόμα προσθήκη για την γκάμα του «μικρού» τους μοντέλου η οποία εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να προβάρει τα χαρακτηριστικά που συνεπάγονται τα διακριτικά Superleggera.

H ιταλική φίρμα προετοιμάζει την ελαφρύτερη, ισχυρότερη και βελτιωμένη αεροδυναμικά έκδοση της Huracan η οποία προς το παρόν, συνεχίζει την εξέλιξή της δοκιμάζοντας το βήμα της στην «πράσινη κόλαση» του Nurburgring.

H Huracan Superleggera θα διαθέτει μια σειρά από βελτιωμένα αεροδυναμικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και η αεροτομή που δεσπόζει στο πίσω τμήμα του δοκιμαστικού πρωτοτύπου η οποία παραπέμπει στην αγωνιστική Super Trofeo, και τα οποία θα αναλάβουν να στοιχειοθετήσουν την ταυτότητά της ως της «καλύτερης» έκδοσης της, κατ’ αντιστοιχία με τον χαρακτηρισμό που είχε χρησιμοποιήσει η Lamborghini για την ομώνυμη έκδοση της προκατόχου της, Gallardo Superleggera.

H βελτιωμένη αεροδυναμική θα συνδυαστεί και με την ακόμα πιο εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων η οποία αναμένεται να βελτιώσει την αναλογία των 2,33 κιλών/ίππο της μικρής Lamborghini η οποία, επιπλέον κατά τις συνήθειες της φίρμας θα επωφεληθεί και από μια ισχυρότερη εκδοχή του V10 των 5,2 λίτρων προς όφελος των επιδόσεών της.

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι η ισχύος 610 ίππων «απλή» τετρακίνητη Huracan LP-610 4 επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 325 χλμ./ώρα, μεγέθη που στην περίπτωση της Superleggera αναμένεται να βελτιωθούν.

Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει επίσης να επισημανθεί σε ό,τι αφορά τον περιορισμό του βάρους αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της «δίαιτας» της Huracan Superleggera, ενδεικτικό είναι ότι στην περίπτωση της αγωνιστικής έκδοσης Super Trofeo με ισχύ 620 ίππους και κίνηση στους πίσω τροχούς οι μηχανικοί της Sant’ Agata κατάφεραν να περιορίσουν το συνολικό βάρος στα 1.270 κιλά έναντι των 1.389 κιλών της «πολιτικής» πισωκίνητης Huracan.

AUTOMEDIA

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024