Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
MINI Countryman PHEV 2018: Εξέλιξη στην... πρίζα

MINI Countryman PHEV 2018: Εξέλιξη στην… πρίζα

To crossover μοντέλο της MINI ετοιμάζεται από την νέα γενιά του να υποδεχτεί και μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία και εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το φωτογραφικό φακό.

Η νέα γενιά του μεγαλύτερου ΜΙΝΙ, του Countryman, βρίσκεται υπό εξέλιξη και όπως όλα δείχνουν, αυτή την φορά, θα περιλάβει στις επιλογές της μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία και δίνει το στίγμα της στο φωτογραφικό φακό μην αφήνοντας περιθώρια αμφιβολιών.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η νέα γενιά του Countryman θα έχει ως αφετηρία την ίδια εμπροσθοκίνητη αρχιτεκτονική με μοντέλα της BMW όπως η Χ1 αλλά και η Σειρά 2 Active Tourer κάτι που σε ό,τι αφορά την plug-in υβριδική έκδοση σημαίνει ότι το πρώτο plug-in υβριδικό Countryman αναμένεται να υιοθετήσει το μηχανικό σύνολο της 225xe Active Tourer.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο έγκειται στο συνδυασμό του γνωστού turbo τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου με ισχύ 136 ίππων των Βαυαρών με ηλεκτρικό μοτέρ 88 ίππων το οποίο κινεί αποκλειστικά τον πίσω άξονα και μπαταρίες ιόντων λιθίου 7 kWh.

Οι δύο κινητήρες μπορούν στην περίπτωση της 225xe Active Tourer να λειτουργήσουν σε συνδυασμό προσφέροντας ισχύ 224 ίππων και τετρακίνηση ή ξεχωριστά προς όφελος της αποδοτικότητας.

Ενδεικτικό είναι ότι η μέση τιμή κατανάλωσης καυσίμου της plug-in υβριδικής έκδοσης της Σειράς 2 Active Tourer περιορίζεται σε 2,0 λίτρα 100 χλμ./ώρα μέγεθος που δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί πολύ στην περίπτωση της αντίστοιχης έκδοσης του Countryman.

Παράλληλα, το Countryman PHEV αναμένεται να προσφέρει και μια περιορισμένη ηλεκτρική αυτονομία έχοντας τη δυνατότητα να κινηθεί βασιζόμενο αποκλειστικά στην ενέργεια των μπαταριών του για περίπου 40 χλμ.

AUTOMEDIA

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024