Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Lamborghini Aventador Roadster 2017: Αερο-δυναμική ανανέωση

Lamborghini Aventador Roadster 2017: Αερο-δυναμική ανανέωση

Το κορυφαίο μοντέλο της Lamborghini ετοιμάζει την ανανέωσή του η οποία όπως όλα δείχνουν θα δανειστεί στοιχεία από την πιο σκληροπυρηνική έκδοση της γκάμας, SV.

Στα τέλη Μαρτίου η Aventador συμπλήρωσε 5.000 μονάδες παραγωγής, το οποίο αντιστοιχεί σε ένα νέο ρεκόρ για την ιταλική φίρμα η οποία σχεδιάζει να παρατείνει την επιτυχία του μοντέλου προετοιμάζοντας την ανανεωμένη εκδοχή της.

Στην προκειμένη περίπτωση o φωτογραφικός φακός συνέλαβε την ανοιχτή εκδοχή του μοντέλου, η οποία δείχνει να υιοθετεί αεροδυναμικά στοιχεία από την κορυφαία έκδοση της γκάμας με τα διακριτικά SV.

Έτσι, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει έναν ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα που πλαισιώνεται από περισσότερες και «ξαναγραμμένες» εισαγωγές αέρα, ανάλογες της Aventador SV, ενώ στο πίσω τμήμα κυριαρχεί ένας επίσης νέος αεροδυναμικός διαχύτης.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι επιπλέον εισαγωγές αέρα που έχουν προστεθεί για τις ανάγκες ψύξης του θηριώδους V12, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η ανασχεδίαση των κατώτερων πλευρικών τμημάτων και άλλων στοιχείων προς όφελος μιας καλύτερης αεροδυναμικής.

Εξίσου δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η αύξηση της ισχύος του ατμοσφαιρικού κινητήρα της Aventador ο οποίος στις «απλές» εκδόσεις της αποδίδει 700 ίππους και στην κορυφαία SV 750 ίππους.

Με τα δεδομένα τα παραπάνω μεγέθη η ισχύς της ανανεωμένης Aventador αναμένεται να βρεθεί κάπου στο ενδιάμεσο ούτως ώστε να τηρηθεί η απαραίτητη απόσταση από την κορυφαία έκδοση SV η οποία ωστόσο εκτός από τους 750 ίππους έχει και περιορισμένο βάρος κατά 50 κιλά.

Το πιθανότερο είναι η ισχύς της ανανεωμένης ιταλίδας να σταματήσει στους 720 ίππους όπως και στην πρόσφατη ειδική έκδοση Anniversario η οποία δημιουργήθηκε για τα πεντηκοστά γενέθλια της φίρμας.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι όλα θα διαλευκανθούν σύντομα μιας και η Lamborghini αναμένεται να παρουσιάσει την ανανεωμένη Aventador στο «floor» της διεθνούς γαλλικής έκθεσης τον προσεχή Οκτώβριο κάνοντας την αρχή με την coupe έκδοση και την roadster να ακολουθεί σε δεύτερο χρόνο.

AUTOMEDIA

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024