Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz G-Class 2018: Η νέα εποχή του

Mercedes-Benz G-Class 2018: Η νέα εποχή του «κλασικού»

Η γερμανική φίρμα προετοιμάζει τη νέα γενιά του εμβληματικού της SUV, το οποίο θα ακολουθήσει μεν την κλασική συνταγή της σχεδίασης αλλά θα προβάλλει καταιγιστικές βελτιώσεις σε κάθε πτυχή του συνεπικουρούμενης μιας νέας αρχιτεκτονικής.

Ένα από τα πλέον εμβληματικά off-road όχι μόνο της Mercedes-Benz αλλά της κατηγορίας συνολικά ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα γενιά του η οποία θα είναι βελτιωμένη σε κάθε έκφανσή του μοντέλου, μένοντας ωστόσο πιστή στα χαρακτηριστικά που το έχουν καθιερώσει στα σχεδόν 40 χρόνια της ιστορίας του.

Όπως λοιπόν επιβεβαιώνεται και από τις λήψεις του φωτογραφικού φακού που συνέλαβε τη νέα γενιά της G-Class σε δοκιμές εξέλιξης, το γερμανικό SUV δεν θα αποχωριστεί το εμβληματικό του design για μια νέα εικόνα διατηρώντας στο ακέραιο την τετραγωνισμένη του αισθητική.

Παρά τη σχεδιαστική συνέχεια του συνήθους μοτίβου, η G-Class θα έχει μεγαλύτερο μέγεθος προσθέτοντας στο πλάτος της σχεδόν 10 εκατοστά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Νέα θα είναι και η αρχιτεκτονική όπου θα βασιστεί και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να περιορίσει το συνολικό βάρος του γερμανικού SUV έως και 400 κιλά χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και συνθετικών υλικών.

Τις προδιαγραφές της αναμένεται να συμπληρώσει ένας ακόμα πιο ευρύχωρος θάλαμος επιβατών σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνολογικές προδιαγραφές των μοντέλων της Mercedes-Benz συν τις «συνήθεις» εξοπλιστικές εκκεντρικότητες που δείχνουν να επιβάλλονται τόσο από την εποχή όσο και από τις ίδιες προδιαγραφές της φίρμας η οποία αναμένεται να προσφέρει ένα ανεξάντλητο φάσμα επιλογών εξατομίκευσης για το εμβληματικό SUV της.

Αν και προς το παρόν είναι νωρίς για να υπάρχει πλήρης εικόνα για την γκάμα κινητήρων, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 των 4,0 λίτρων o οποίος πρωτοσυστήθηκε με την AMG GT και προσφάτως αποκαλύφθηκε σε εκδοχή ισχύος 585 ίππων.

Τόσο οι νέοι κινητήρες όσο και η νέα αρχιτεκτονική αναμένεται να έχουν θεαματικά αποτελέσματα στην αποδοτικότητα της G-Class αν και μάλλον αυτό ελάχιστη σημασία θα έχει για το κοινό του εμβληματικού SUV.

AUTOMEDIA

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024