Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Polo SUV 2018: Επί νέας SUV βάσης

VW Polo SUV 2018: Επί νέας SUV βάσης

Η γερμανική φίρμα δοκιμάζει το νέο μικρότερο SUV το οποίο θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της και το οποίο θα έχει κοινή αφετηρία και θα μοιραστεί πολλά στοιχεία με τη νέα γενιά του Polo.

Η γερμανική φίρμα έχει αφήσει να εννοηθεί από το 2012 με το Taigun Concept ότι προτίθεται να εμπλουτίσει την γκάμα των SUV μοντέλων της με μια μικρότερη πρόταση.

Αν και το Taigun δεν πέρασε στην παραγωγή πολύ απλά διότι ήταν πολύ «κοντό» η VW δεν εγκατέλειψε τα σχέδια της και πλέον το μικρότερο SUV της γκάμας δοκιμάζει την τύχη του στα πεδία δοκιμών.

Με αφετηρία την ευέλικτη αρχιτεκτονική MQB το νέο crossover της VW θα επωφεληθεί από το πλούσιο οπλοστάσιο του ομίλου σε επίπεδο κινητήρων υιοθετώντας, αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενα σύνολα και διαθέτοντας πολλά κοινά στοιχεία με την νέα γενιά του Polo.

Στη βάση της γκάμας αναμένεται να τοποθετηθεί ένας τρικύλινδρος TSI 999 κ.εκ. ο οποίος θα εφοδιάσει επίσης και την νέα γενιά του supermini της VW, ενώ η «συνέχεια» στην γκάμα θα δοθεί με τετρακύλινδρους κινητήρες 1,5 λίτρου οι οποίοι αναμένεται να αντικαταστήσουν τους κινητήρες 1,4 λίτρων.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στον τεχνολογικό εξοπλισμό και στα παντός είδους gadget τα οποία σύμφωνα με την στρατηγική της φίρμας θα είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρα.

Πολλά από τα στοιχεία θα είναι κοινά τόσο με το νέο Polo όσο και με το νέο VW Golf, συμβάλλοντας σε κάθε περίπτωση στη δημιουργία αίσθησης αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας σύμφωνα με την συνήθη τακτική των Γερμανών.

Αυτό που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει για το νέο μικρότερο SUV της γκάμας της VW είναι το κατά πόσο η τετρακίνηση θα αποτελέσει μέρος των επιλογών του, ή η VW θα επιλέξει την κίνηση στους δύο τροχούς για την πλειονότητα των εκδόσεων στο όνομα της προσιτότητας.

AUTOMEDIA

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024