Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Opel Ampera-e 2017: Ο νέος compact ηλεκτρικός προσανατολισμός των Γερμανών

Opel Ampera-e 2017: Ο νέος compact ηλεκτρικός προσανατολισμός των Γερμανών

Η Opel θα ξανασυστήσει σύντομα τα διακριτικά Ampera τα οποία θα πάρουν την μορφή ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου compact hatchback με ρίζες στις ΗΠΑ, το οποίο συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης εν όψει της κοντινής πρεμιέρας του.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει από καιρό η Opel δίνοντας στη δημοσιότητα και τις σχετικές εικόνες, τα διακριτικά Ampera θα έχουν πολύ διαφορετική αφετηρία και προσανατολισμό σε σχέση με το παρελθόν τους.

Οι εικόνες του δοκιμαστικού Ampera-e όπως ονομάζεται, επαληθεύουν τις υποσχέσεις της γερμανικής φίρμας για ένα μικρό, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στη διεθνή γαλλική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα αναγνωρίσουν στη σιλουέτα του δοκιμαστικού πρωτότυπου της Opel τις ίδιες αναλογίες με το αμερικανικό Chevrolet Bolt EV που παρουσιάστηκε στο CES του Las Vegas στις αρχές της χρονιάς, όπου και βασίζεται το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Opel με τo γνώριμο όνομα.

Ανεξαρτήτως συγγενειών οι οποίες εξάλλου υπήρχαν και στο παρελθόν με την αντιστοιχία Opel Ampera-Chevrolet Volt, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, όπως ακριβώς και το Chevrolet Bolt EV, το ηλεκτρικό Ampera-e εξοπλίζεται με ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 200 ίππων και 360 Nm ροπής το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου απόδοσης 60 kW/h που υπόσχονται αυτονομία 320 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση.

Επίσης σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συστάσεις χάρη στη νέα διάταξη και στην τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου το Ampera-e υπόσχεται να προσφέρει «πρωτόγνωρη ευρυχωρία και πρακτικότητα» για την κατηγορία και το ηλεκτροκίνητο είδος.

AUTOMEDIA

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024