Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Supra 2018: H -υβριδική- επιστροφή

Toyota Supra 2018: H -υβριδική- επιστροφή

Το νέο Toyota Supra πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, δίνοντας μια πρώτη γεύση από το επερχόμενο sportscar μέλλον των Ιαπώνων.

H πληροφορία ότι η Toyota ετοιμάζει την επιστροφή του Supra ανακυκλώνεται εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο αυτή η ανακύκλωση πληροφοριών φαίνεται να οδεύει στο τέλος της σηματοδοτώντας την έναρξη ενός άλλου κύκλου, αυτού της υλοποίησης ενός αυθεντικού sportscar από τους Ιάπωνες το οποίο και δίνει το στίγμα του για πρώτη φορά ως δοκιμαστικό πρωτότυπο.

Όπως είναι γνωστό το ιαπωνικό sportscar το οποίο θεωρείται διάδοχος του Supra και υπάρχουν ενδείξεις ότι θα υιοθετήσει και την ίδια ονομασία, αποτελεί προϊόν συνεξέλιξης Toyota και BMW.

Ωστόσο σε αντιπαραβολή με το βαυαρικό αντίστοιχο πρωτότυπο δείχνει μικρότερο και δυναμικότερο χάρη στο μικρότερο μήκος του και μια χαμηλότερη οροφή.

Επίσης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εν αντιθέσει με το roadster προσανατολισμό της BMW Ζ5 και την υφασμάτινη οροφή την οποία φέρεται να αξιοποιεί, το Supra αναμένεται να διατεθεί αποκλειστικά ως coupe επωφελούμενο από μια σταθερή μεταλλική οροφή.

Ανεξαρτήτως κοινών ή διαφορετικών στοιχείων με το βαυαρό ομόλογο του, σύμφωνα με τις λήψεις του φωτογραφικού φακού, στην coupe σιλουέτα του ιαπωνικού sportscar ξεχωρίζει επίσης μια αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης που θυμίζει το GT86.

Όπως και να έχει με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του ιαπωνικού δοκιμαστικού πρωτοτύπου, οι σημαντικότερες εκπλήξεις βρίσκονται κάτω από το καπό του όπου εκτός από τους συμβατικούς υπερτροφοδοτούμενους εξακύλινδρους κινητήρες με γενναιόδωρη ισχύ, αναμένεται να βρεθεί και ένα πανίσχυρο υβριδικό σύνολο το οποίο θα αποτελεί μέρος των επιλογών του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το υπό εξέλιξη από την Toyota υβριδικό σύνολο θα συνδυάζει τη λειτουργία ενός δίλιτρου turbo κινητήρα βενζίνης με τρία ηλεκτρικά μοτέρ τοποθετημένα δύο μπροστά και ένα πίσω, με συνδυαστική ισχύ που θα ξεπερνά τους 350 ίππους.

Auto Express

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024