Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Audi Q8 2019: Πρόβα... κορυφής

Audi Q8 2019: Πρόβα… κορυφής

Λίγο πριν την επίσημη εμφάνισή του ως concept car στην επικείμενη έκθεση του Detroit το νέο κορυφαίο SUV της Audi δίνει το στίγμα του από τα πεδία δοκιμών, προδίδοντας λίγα ακόμα στοιχεία από το παζλ που θα συνθέσει την πληθωρική προσωπικότητά του.

Απομένουν μόλις λίγες ημέρες για την αποκάλυψη του Q8 ως πρωτοτύπου στην επικείμενη έκθεση του Detroit και ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την έκδοση παραγωγής σε δοκιμές εξέλιξης αποκαλύπτοντας λίγα περισσότερα στοιχεία για τη σχεδιαστική γραμμή -και όχι μόνο- του νέου πληθωρικού γερμανικού SUV.

Όπως είναι ήδη γνωστό το Q8 θα ακολουθήσει την αθλητική σχεδιαστική νόρμα ενός coupe SUV προβάλλοντας ένα μείγμα, επιβλητικού δυναμισμού και ακόμα περισσότερης πολυτέλειας σε σχέση με το μέχρι στιγμής κορυφαίο SUV της γκάμας της Audi, Q7 με το οποίο μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική.

Ωστόσο, το Q8 αναμένεται να αποτελέσει κάτι –πολύ- παραπάνω από μια απλή σχεδιαστική επαναπροσέγγιση του Q7 με coupe οροφή καθώς τόσο η υπογραφή του νέου επικεφαλής σχεδιασμού της Audi Marc Lichte όσο και το στοίχημα επιπλέον πολυτέλειας με τη συνδρομή προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών που καλείται να κερδίσει το Q8 θα οδηγήσουν το γερμανικό SUV σε διαφορετικά μονοπάτια σε σχέση με το Q7.

Σε αυτή τη διαφορετικότητα αναμένεται να συμβάλλει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή η οποία θα αποτελέσει μέρος της γκάμας του Q8 όπως έχει αφήσει να εννοηθεί η Audi στις πληροφορίες που αφήνει να διαρρεύσουν.

Εκτός ωστόσο από την αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις οι οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο με το Q7, υιοθετώντας μηχανικά σύνολα όπου θα συνδυάζονται ηλεκτρικά μοτέρ με τον δίλιτρο TFSI κινητήρα βενζίνης και τον 3,0 λίτρων TDI προσφέροντας εκρηκτικές επιδόσεις και μέγιστη αποδοτικότητα.

Τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσουν μια σειρά από προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές οι οποίες θεωρείται δεδομένο ότι θα προσφέρουν τη δυνατότητα ημι-αυτόνομης οδήγησης καθώς το Q8 ως έκδοση παραγωγής θα επακολουθήσει της νέας γενιάς της ναυαρχίδας της Audi η οποία και θα διαθέτει αντίστοιχα συστήματα καθώς και πλήθος νεολογισμών σε ότι αφορά τα τεχνολογικά gadgets προς όφελος τόσο της άνεσης και της ασφάλειας όσο και της ψυχαγωγίας.

AUTOMEDIA

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024