Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nissan Qashqai 2017: Αυτόνομη… ανανέωση

Nissan Qashqai 2017: Αυτόνομη… ανανέωση

Το δημοφιλές μοντέλο της Nissan εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό καθώς προετοιμάζει την ανανέωσή του η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ένταξη συστήματος ημι-αυτόνομης οδήγησης στο παλμαρέ του και μια συγκροτημένη και συνολική ποιοτική αναβάθμιση των χαρακτηριστικών του.

Η ιαπωνική φίρμα προετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή του ιδιαίτερα δημοφιλούς μοντέλου της το οποίο, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, εκτός από τα «απαραίτητα» ανανεωμένα χαρακτηριστικά του σε επίπεδο τεχνολογίας και αισθητικής θα εντάξει –και- στο ευρωπαϊκό τεχνολόγιο της Nissan την έννοια της ημι-αυτόνομης οδήγησης.

Σε ό,τι αφορά το δοκιμαστικό πρωτότυπο που εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό, αν και το καμουφλάζ δεν αφήνει περιθώρια για την αποκωδικοποίηση των αλλαγών σε σχεδιαστικό επίπεδο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το ανανεωμένο Qashqai θα αποκτήσει μια νέα «όψη» -και όχι μόνο όψη- με σαφείς επιρροές από το Premium Concept που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2015, επενδύοντας παράλληλα σε μια σειρά πιο εκλεπτυσμένων αισθητικά χαρακτηριστικών και premium επιλογών όπως οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και οι ζάντες των 20 ιντσών.

Ανεξαρτήτως αισθητικών παρεμβάσεων και εμπλουτισμού των επιλογών του οι οποίες θεωρούνται δεδομένες, αναμφισβήτητα το κυρίαρχο στοιχείο ενδιαφέροντος του ανανεωμένου Qashqai θα είναι το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης το οποίο θα του επιτρέπει να κινείται χωρίς τη συνδρομή του οδηγού του, σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας.

Συνοπτικά το σύστημα θα μπορεί να ελέγχει τα συστήματα διεύθυνσης, πέδησης και τον κινητήρα, ωστόσο δεν θα διαθέτει σύστημα αυτόματης αλλαγής λωρίδων το οποίο η Nissan προτίθεται ωστόσο να ενσωματώσει σε δεύτερο χρόνο και συγκεκριμένα μέσα σε περίπου τρία χρόνια.

Όπως και να έχει με την ικανότητα ημι-αυτόνομης οδήγησης του ανανεωμένου Qashqai το σίγουρο είναι ότι αυτή θα συνοδευτεί από μια σημαντική αναβάθμιση σε κάθε επίπεδο από την ποιότητα των υλικών του εσωτερικού έως τις επιλογές για τεχνολογικές εφαρμογές του infotainment προς όφελος μιας ακόμα μεγαλύτερης καθιέρωσης ενός μοντέλου που αποτελεί το «μέτρο» της κατηγορίας.

AUTOMEDIA

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024