Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Saab 9-5 Sport Combi 2011: Σημάδια ζωής

Saab 9-5 Sport Combi 2011: Σημάδια ζωής

Με το μέλλον της Saab να παραμένει στην καλύτερη περίπτωση αβέβαιο, η station wagon εκδοχή του νέου 9-5 μας θυμίζει ότι ζωή, απλώς, συνεχίζεται...

Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί μια ακόμη γκάφα της GM, καθώς τη στιγμή που ο αμερικανικός όμιλος ανακοινώνει ότι οι διαδικασίες εκκαθάρισης της Saab συνεχίζονται, το υπό εξέλιξη 9-5 Sport Combi επανεμφανίζεται.

Από την άλλη, οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες του σουηδικού μοντέλου θα μπορούσαν να αποτελούν και την απόδειξη ότι η Saab θα συνεχίσει τη λειτουργία της, περνώντας -έστω και καθυστερημένα- στα χέρια των νέων ιδιοκτητών της.

Η αλήθεια είναι ότι υπό κανονικές συνθήκες η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία είχε προγραμματίσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες το λανσάρισμα τεσσάρων, συνολικά, προτάσεων.

Η αρχή θα γινόταν από το sedan και station wagon 9-5, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθούσε το 9-4X και το νέο 9-3.

Στα φιλόδοξα σχέδια του κατασκευαστή περιλαμβανόταν και η εξέλιξη ενός μικρομεσαίου τετράτροχου, την πρωτότυπη εκδοχή του οποίου έχει ήδη παρουσιάσει με την κωδική ονομασία 9-Χ.

Η επόμενη γενιά του 9-5 βασίζεται στο Insignia και συνεπώς δανείζεται αρκετά από τα μηχανικά μέρη του δημοφιλούς Opel, χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι ο σχεδιασμός του αμαξώματός του μαρτυρά κάτι τέτοιο.

Έχοντας σχεδιαστεί στη Σουηδία, οι άνθρωποι της Saab ευελπιστούν ότι το νέο 9-5 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στο Trollhattan, αν και τα αρχικά σχέδια της GM προέβλεπαν το αντίθετο.

AUTOMEDIA

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024