Καταστρέφοντας τα αυτοκίνητα του James Bond: Ο Mark Higgins "πρωταγωνιστεί" -και- στο Skyfall

Καταστρέφοντας τα αυτοκίνητα του James Bond: Ο Mark Higgins "πρωταγωνιστεί" -και- στο Skyfall
Γενημμένος τον Μαϊο του 1971, ο M.Higgins μπήκε στο χώρο του κινηματογράφου, γυρίζοντας επικίνδυνες σκηνές μετά από προτροπή του διάσημου, ως πρώην Stig, Ben Collins   (Φωτογραφία:  www.sutton-images.com )

Πώς κατέληξες να γυρίζεις τις επικίνδυνες, οδηγικά, σκηνές του 007;

Η πρώτη μου συμμετοχή ήταν στην ταινία Quantum of Solace. Με είχε συστήσει ο Ben Collins, (ο γνωστός, πρώην Stig στην τηλεοπτική εκπομπή του BBC, Top Gear), καθώς η πρώτη σκηνή της ταινίας απαιτούσε τις ικανότητες ενός οδηγού ράλλυ με εμπειρία σε χωμάτινους δρόμους και μεγάλες πτώσεις.

Πόσο μοιάζουν τα γυρίσματα της ταινίας με έναν αγώνα ράλλυ και πόσο σε βοηθά η εμπειρία σου;

Οι πολλές και διαφορετικές επιφάνειες ενός αγώνα ράλλυ και οι διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν βοηθούν πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις. Εδικά όταν πρόκειται να κινηθείς στους δύο τροχούς ή να κάνεις ένα άλμα. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι για το γύρισμα της επικίνδυνης σκηνής βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μαζί σου και σε καθοδηγούν όπως ακριβώς και ένας συνοδηγός ράλλυ.   

Υπήρξε κάποια επικίνδυνη σκηνή με άσχημη εξέλιξη;

Όλες οι σκηνές που απαιτούν κασκαντέρ μπορεί να γίνουν επικίνδυνες, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και έχω βρεθεί σε μια τέτοια σκηνή που έγινε ένα πολύ άσχημο ατύχημα. Ευτυχώς, όμως, όλα τελικώς, ήταν καλά. Οι προφυλάξεις και ο σχεδιασμός κάθε επικίνδυνης σκηνής, συνήθως την κάνουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερη.

Σκοπεύεις να ακολουθήσεις καριέρα κασκαντέρ όταν εγκαταλείψεις τους αγώνες;

Οι αγώνες ράλλυ δεν διανύουν και την καλύτερη εποχή τους. Η ενασχόληση με την βιομηχανία κινηματογράφου είναι κάτι που με διασκεδάζει και μου δίνει τη δυνατότητα να οδηγώ εξαιρετικά αυτοκίνητα.

Έχεις κάποια συμβουλή για νέους που επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες κασκαντέρ;

Ήμουν αρκετά τυχερός που κατάφερα να γίνω κασκαντέρ μέσω της εμπειρίας μου στους αγώνες ράλλυ, ωστόσο οι περισσότεροι επαγγελματίες του είδους ανήκουν σε άλλες "ειδικότητες" έχοντας υψηλότατες επιδόσεις σε αθλήματα όπως η κολύμβηση, η ενόργανη γυμναστική, η πάλη κτλ.

Συνήθως, όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το είδος έχουν πολλά ταλέντα και αφιερώνουν πολλά χρόνια μέχρι να βρουν μια θέση στη βιομηχανία κινηματογράφου. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί τρόποι αξιοποίησής τους σχεδόν σε όλα τα είδη ταινιών. Εγώ, δυστυχώς, μπορώ να κάνω μόνο ό,τι έχει σχέση με οδήγηση.

Περισσότερες Παρουσιάσεις
Αγορά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΣΥΝΟΛΟ 2017 — 69.858
Σεπτέμβριος 2017 — 5.947

Οι δέκα πρώτες εταιρείες σε πωλήσεις και το μερίδιό τους τον Αύγουστο του 2017

Εταιρεία Πωλήσεις %
TOYOTA 7862 11,3%
NISSAN 6024 8,6%
VOLKSWAGEN 5668 8,1%
PEUGEOT 5446 7,8%
OPEL 5371 7,7%
FIAT 5296 7,6%
SUZUKI 4533 6,5%
CITROEN 3286 4,7%
HYUNDAI 3274 4,7%
MERCEDES-BENZ 3065 4,4%

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ
Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2017
11.608.039

Publish read?
Yes
No