Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καταστρέφοντας τα αυτοκίνητα του James Bond: Ο Mark Higgins

Καταστρέφοντας τα αυτοκίνητα του James Bond: Ο Mark Higgins «πρωταγωνιστεί» -και- στο Skyfall

Χαρακτηρίστηκε παιδί-θαύμα των βρετανικών αγώνων, χωρίς ποτέ να ασχοληθεί με την Formula 1. Ξεκίνησε από τα kart σε ηλικία εννέα ετών και στα 17 του έγινε επαγγελματίας οδηγός αγώνων, ταξιδεύοντας στη Σουηδία για να μάθει τα μυστικά του σπορ από τους Timo Makinnen και Anders Kullang.
Τρεις φορές Πρωταθλητής Ράλλυ στην Βρετανία -1997, 2005, 2006- συμμετείχε για πρώτη φορά σε ταινία του Βρετανού πράκτορα το 2008 -στο Quantum of Solace- και συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα extreme οδήγησης στη μεγάλη οθόνη.

Jack Rix

Πώς κατέληξες να γυρίζεις τις επικίνδυνες, οδηγικά, σκηνές του 007;

Η πρώτη μου συμμετοχή ήταν στην ταινία Quantum of Solace. Με είχε συστήσει ο Ben Collins, (ο γνωστός, πρώην Stig στην τηλεοπτική εκπομπή του BBC, Top Gear), καθώς η πρώτη σκηνή της ταινίας απαιτούσε τις ικανότητες ενός οδηγού ράλλυ με εμπειρία σε χωμάτινους δρόμους και μεγάλες πτώσεις.

Πόσο μοιάζουν τα γυρίσματα της ταινίας με έναν αγώνα ράλλυ και πόσο σε βοηθά η εμπειρία σου;

Οι πολλές και διαφορετικές επιφάνειες ενός αγώνα ράλλυ και οι διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν βοηθούν πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις. Εδικά όταν πρόκειται να κινηθείς στους δύο τροχούς ή να κάνεις ένα άλμα. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι για το γύρισμα της επικίνδυνης σκηνής βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μαζί σου και σε καθοδηγούν όπως ακριβώς και ένας συνοδηγός ράλλυ.

Υπήρξε κάποια επικίνδυνη σκηνή με άσχημη εξέλιξη;

Όλες οι σκηνές που απαιτούν κασκαντέρ μπορεί να γίνουν επικίνδυνες, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και έχω βρεθεί σε μια τέτοια σκηνή που έγινε ένα πολύ άσχημο ατύχημα. Ευτυχώς, όμως, όλα τελικώς, ήταν καλά. Οι προφυλάξεις και ο σχεδιασμός κάθε επικίνδυνης σκηνής, συνήθως την κάνουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερη.

Σκοπεύεις να ακολουθήσεις καριέρα κασκαντέρ όταν εγκαταλείψεις τους αγώνες;

Οι αγώνες ράλλυ δεν διανύουν και την καλύτερη εποχή τους. Η ενασχόληση με την βιομηχανία κινηματογράφου είναι κάτι που με διασκεδάζει και μου δίνει τη δυνατότητα να οδηγώ εξαιρετικά αυτοκίνητα.

Έχεις κάποια συμβουλή για νέους που επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες κασκαντέρ;

Ήμουν αρκετά τυχερός που κατάφερα να γίνω κασκαντέρ μέσω της εμπειρίας μου στους αγώνες ράλλυ, ωστόσο οι περισσότεροι επαγγελματίες του είδους ανήκουν σε άλλες «ειδικότητες» έχοντας υψηλότατες επιδόσεις σε αθλήματα όπως η κολύμβηση, η ενόργανη γυμναστική, η πάλη κτλ.

Συνήθως, όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το είδος έχουν πολλά ταλέντα και αφιερώνουν πολλά χρόνια μέχρι να βρουν μια θέση στη βιομηχανία κινηματογράφου. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί τρόποι αξιοποίησής τους σχεδόν σε όλα τα είδη ταινιών. Εγώ, δυστυχώς, μπορώ να κάνω μόνο ό,τι έχει σχέση με οδήγηση.

Auto Express

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024