Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Marek Reichman:

Marek Reichman: «Η Lagonda έπρεπε απλώς να είναι ένα αυτοκίνητο με επιβλητικές αναλογίες»

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Aston Martin, μιλά για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στην αναβίωση της Lagonda, τις επιρροές στην δημιουργία της και τις προοπτικές διεύρυνσης της γκάμας της.

Luke Maden

Ποιες ήταν οι προκλήσεις στην αναβίωση μιας φίρμας και ενός τόσο εμβληματικού, σχεδιαστικά, αυτοκινήτου;

Η Lagonda ως φίρμα έχει μια συναρπαστική κληρονομιά. Αρκεί να δει κανείς το αυτοκίνητο που σχεδίασε ο William Towns και να κοιτάξει το πρωτότυπο SUV για να αντιληφθεί τις εντυπώσεις που προκάλεσαν.

Αυτό που ήταν σημαντικό στην προκειμένη περίπτωση ήταν η δημιουργία ενός εντυπωσιακού αυτοκινήτου. Δεν έπρεπε απαραιτήτως να θυμίζει Aston Martin, αλλά να είναι ένα κομψό αυτοκίνητο με μήκος 5,4 μέτρων το οποίο να δίνει την αίσθηση κύρους και να επιβάλλεται με την παρουσία του.

Υπήρξαν στοιχεία στη σχεδίαση που προέκυψαν από το γεγονός ότι το αυτοκίνητο θα διατεθεί αποκλειστικά σε αγορές της Μέσης Ανατολής;

Σε ό,τι αφορά, συνολικά, τη σχεδίαση, όχι. Έπρεπε απλά να είναι ένα αυτοκίνητο με επιβλητικές αναλογίες που να συγκινεί. Τα στοχευμένα στην αγορά της Μέσης Ανατολής στοιχεία αφορούν τα χρώματα και την επιλογή των υλικών στα οποία καταλήξαμε αντλώντας από πολύ νωρίς πληροφορίες από επιλεγμένους πελάτες μας.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε άλλα μοντέλα Lagonda να πωλούνται δίπλα σε εκείνα που συνθέτουν την γκάμα της Aston Martin;

Η Aston Martin είναι μια μικρή, ανεξάρτητη φίρμα, έτσι, πριν προχωρήσουμε στην υλοποίηση του συγκεκριμένου project, διασφαλίσαμε ότι υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά του, από επιχειρηματικής πλευράς.

Από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα, με δεδομένο ότι, ουσιαστικά, τέτοιου είδους αυτοκίνητα είναι σαν να κατασκευάζονται κατά παραγγελία.

Auto Express

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024