Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υasuhisa Arai: «Οι αγώνες είναι γραμμένοι στο DNA της Honda»

Υasuhisa Arai: «Οι αγώνες είναι γραμμένοι στο DNA της Honda»

O Υasuhisa Arai, ενορχηστρωτής της ιαπωνικής επιστροφής και υπεύθυνος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Honda, μας μιλά για τις δυσκολίες, τις προσδοκίες, τους στόχους της ιαπωνικής φίρμας για την φετινή σεζόν της F1 και –φυσικά- για τη συνεργασία με την McLaren.

Steve Fowler

Γιατί επέστρεψε η Honda στην F1;

Οι νέοι, φιλικότεροι προς το περιβάλλον κανονισμοί είναι ο πρώτος λόγος -αν και συνεπάγονται πολλές προκλήσεις σε τεχνολογικό επίπεδο. Επιπρόσθετα, οι αγώνες είναι γραμμένοι στο DNA της Honda. Πρέπει, λοιπόν, να αγωνιζόμαστε.

Γιατί αποφασίσατε να αναλάβετε το ρόλο του προμηθευτή κινητήρων και δεν επιλέξατε να αγωνιστείτε με μια δική σας ομάδα, όπως στο παρελθόν;

Διότι αυτός είναι ο τομέας στον οποίο είμαστε καλύτεροι. Στην τελευταία συμμετοχή μας, ως ομάδα, στην F1 είχαμε προβλήματα και δυσκολίες με τα logistics και τη διεύθυνση της ομάδας. Τώρα θέλουμε να επικεντρωθούμε περισσότερο στην τεχνολογία.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για σας το 2015;

Εγκαταλείψαμε τον θεσμό πριν από επτά χρόνια, άρα σήμερα δεν έχουμε εμπειρία από την σύγχρονη F1. Πρέπει να μάθουμε πολλά πράγματα από την αρχή, ωστόσο είναι και διασκεδαστικό να προσπαθούμε να επιλύσουμε όλα αυτά τα τεχνικά προβλήματα.

Τι θα θεωρούσατε επιτυχία για εσάς, την φετινή αγωνιστική περίοδο;

Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στους αγώνες. Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση εξαιτίας των λίγων γύρων που διανύσαμε στο πλαίσιο των χειμερινών δοκιμών, ωστόσο τα δεδομένα που συγκεντρώσαμε είναι καλά.

Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε αγώνες;

Αυτός είναι και ο στόχος μας. Στα πρώτα Grand Prix θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε πολύ και να πιέσουμε προκειμένου να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας.

Γιατί επιλέξατε την McLaren;

Έχουμε ένα πολύ αποδοτικό παρελθόν μαζί και σέβομαι την ικανότητα τους να σκέφτονται πάντα την νίκη και τον τρόπο που εστιάζουν στην τεχνολογία.

Auto Express

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024