Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Claire Williams: «Θα κυνηγήσουμε νίκες σε GP το 2015»

Claire Williams: «Θα κυνηγήσουμε νίκες σε GP το 2015»

Η Claire Williams, επικεφαλής της Williams, μας μιλά για τις αυξημένες προσδοκίες της ομάδας για φέτος, μετά την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα F1 το 2014.

Stephen Errity

Eίναι η Williams στη σωστή κατεύθυνση για να επιτύχει τους στόχους της την φετινή χρονιά;

Είναι πάντα πολύ δύσκολο να κρίνεις το πού ακριβώς βρίσκεσαι καθώς δεν ξέρουμε ακόμα τα δεδομένα των άλλων ομάδων.

Έχετε διαπιστώσει κάποιες μεγάλες αλλαγές στις επιδόσεις άλλων ομάδων κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών;

Τα μονοθέσια της Ferrari δείχνουν να έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά, έτσι θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αποδώσουν στα πρώτα Grand Prix, ωστόσο, ακόμα και με τις όποιες αλλαγές, θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ κατάσταση, στοιχείο κρίσιμο για μας.

Η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα -πιθανότατα με μια-δυο νίκες σε GP- εξακολουθεί να αποτελεί ρεαλιστικό στόχο και για το 2015;

Κάθε χρονιά προσπαθούμε να κερδίζουμε αγώνες. Αυτή είναι η προσέγγισή μας. Με βάση τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς οπότε και είχαμε ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο αλλά και πάλι δεν καταφέραμε να ανέβουμε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, θα είναι μεγάλο επίτευγμα για εμάς να διεκδικήσουμε μια νίκη σε GP το 2015.

Πώς επηρεάζει τον τρόπο που αγωνίζεται η Williams το γεγονός ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση με κάποιο κατασκευαστή;

Μας δίνει ένα μεγαλύτερο βαθμό ανεξαρτησίας, κάτι που άλλες ομάδες δεν έχουν. Επίσης, στη Williams έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας και μια ιεραρχική δομή που μας επιτρέπει να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις προς το συμφέρον της ομάδας και σύμφωνες με την φιλοσοφία της.

Βέβαια η υποστήριξη ενός κατασκευαστή μπορεί να έχει κάποια πραγματικά πλεονεκτήματα και όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις ομάδες που έχουν τη στήριξη κάποιου κατασκευαστή- η περσινή μας επίδοση μιλάει από μόνη της.

Η FIA πρόσφατα αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές τεχνολογικές αλλαγές κανονισμών, το λιγότερο μέχρι το 2017. Είναι ικανοποιημένη η Williams από τους κανονισμούς που ισχύουν;

Οι κανονισμοί, όπως ισχύουν τώρα, λειτουργούν σίγουρα υπέρ μας και επέτρεψαν στην ομάδα μας να κατασκευάσει ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Η μη μεταβολή των κανονισμών τα επόμενα χρόνια μόνο να μας βοηθήσει και να λειτουργήσει ως πλεονέκτημα μπορεί, ούτως ώστε να εστιάσουμε καλύτερα και να εξελιχθούμε.

Πιστεύουμε επίσης, πως η μη μεταβολή των τεχνικών και των αγωνιστικών κανονισμών βοηθά τις ομάδες να διατηρήσουν ένα «σταθερό» προϋπολογισμό. Δουλεύουμε σκληρά προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές αλλαγές δεν θα εκτινάξουν το κόστος και θα βελτιώσουν το θέαμα για τους λάτρεις του αθλήματος.

Auto Express

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024