Αποκλειστική συνέντευξη

Claire Williams: «Θα κυνηγήσουμε νίκες σε GP το 2015»

Claire Williams: «Θα κυνηγήσουμε νίκες σε GP το 2015»
Η Claire Williams έχει τα ηνία της ομάδας από το 2012, αναλαμβάνοντας την εκπροσώπηση της οικογένειας Williams στο ΔΣ της ομάδας και την θέση του επικεφαλής, μετά την "αποχώρηση" του πατέρα της Sir Frank Williams. Πέρα από τις σχέσεις… γονιδίων με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, από το 1999 οπότε και αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο αποκτώντας πτυχίο πολιτικών επιστημών, δεν ασχολήθηκε με τίποτα άλλο ξεκινώντας ως υπεύθυνη Τύπου στην πίστα του Silverstone  
Eίναι η Williams στη σωστή κατεύθυνση για να επιτύχει τους στόχους της την φετινή χρονιά;

Είναι πάντα πολύ δύσκολο να κρίνεις το πού ακριβώς βρίσκεσαι καθώς δεν ξέρουμε ακόμα τα δεδομένα των άλλων ομάδων.

Έχετε διαπιστώσει κάποιες μεγάλες αλλαγές στις επιδόσεις άλλων ομάδων κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών;

Τα μονοθέσια της Ferrari δείχνουν να έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά, έτσι θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αποδώσουν στα πρώτα Grand Prix, ωστόσο, ακόμα και με τις όποιες αλλαγές, θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ κατάσταση, στοιχείο κρίσιμο για μας.

Η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα -πιθανότατα με μια-δυο νίκες σε GP- εξακολουθεί να αποτελεί ρεαλιστικό στόχο και για το 2015;


Κάθε χρονιά προσπαθούμε να κερδίζουμε αγώνες. Αυτή είναι η προσέγγισή μας. Με βάση τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς οπότε και είχαμε ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο αλλά και πάλι δεν καταφέραμε να ανέβουμε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, θα είναι μεγάλο επίτευγμα για εμάς να διεκδικήσουμε μια νίκη σε GP το 2015.

Πώς επηρεάζει τον τρόπο που αγωνίζεται η Williams το γεγονός ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση με κάποιο κατασκευαστή;

Μας δίνει ένα μεγαλύτερο βαθμό ανεξαρτησίας, κάτι που άλλες ομάδες δεν έχουν. Επίσης, στη Williams έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας και μια ιεραρχική δομή που μας επιτρέπει να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις προς το συμφέρον της ομάδας και σύμφωνες με την φιλοσοφία της.

Βέβαια η υποστήριξη ενός κατασκευαστή μπορεί να έχει κάποια πραγματικά πλεονεκτήματα και όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις ομάδες που έχουν τη στήριξη κάποιου κατασκευαστή- η περσινή μας επίδοση μιλάει από μόνη της.

Η FIA πρόσφατα αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές τεχνολογικές αλλαγές κανονισμών, το λιγότερο μέχρι το 2017. Είναι ικανοποιημένη η Williams από τους κανονισμούς που ισχύουν;

Οι κανονισμοί, όπως ισχύουν τώρα, λειτουργούν σίγουρα υπέρ μας και επέτρεψαν στην ομάδα μας να κατασκευάσει ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Η μη μεταβολή των κανονισμών τα επόμενα χρόνια μόνο να μας βοηθήσει και να λειτουργήσει ως πλεονέκτημα μπορεί, ούτως ώστε να εστιάσουμε καλύτερα και να εξελιχθούμε.

Πιστεύουμε επίσης, πως η μη μεταβολή των τεχνικών και των αγωνιστικών κανονισμών βοηθά τις ομάδες να διατηρήσουν ένα "σταθερό" προϋπολογισμό. Δουλεύουμε σκληρά προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές αλλαγές δεν θα εκτινάξουν το κόστος και θα βελτιώσουν το θέαμα για τους λάτρεις του αθλήματος.
Περισσότερες Παρουσιάσεις
Αγορά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΣΥΝΟΛΟ 2017 — 88.083
Δεκέμβριος 2017 — 5.396

Οι δέκα πρώτες εταιρείες σε πωλήσεις και το μερίδιό τους στην ελληνική αγορά το 2017

Εταιρεία Πωλήσεις %
TOYOTA 10026 11,4%
NISSAN 7194 8,2%
VOLKSWAGEN 6832 7,8%
OPEL 6644 7,5%
PEUGEOT 6503 7,4%
FIAT 6366 7,2%
SUZUKI 5364 6,1%
CITROEN 4107 4,7%
HYUNDAI 4038 4,6%
MERCEDES-BENZ 3920 4,5%

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ
Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2017
15.631.687

Publish read?
Yes
No