Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Master στο... Motocross από την Yamaha

Master στο… Motocross από την Yamaha

Ένα από τα πιο απαιτητικά και θεαματικά μηχανοκίνητα σπορ, το motocross, βρήκε πρόσφατα τον δάσκαλό του στην πίστα του Λιτόχωρου.

Οι συμμετοχές στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 17-19 Ιουλίου στην πίστα Motocross του Λιτόχωρου καλύφθηκαν οικονομικά από την Μοτοδυναμική δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους εκπαιδευόμενους, ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα, να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην οδήγηση και την αγωνιστική μεθοδολογία τους.

Βασικοί εισηγητές του χωμάτινου σχολείου της Yamaha ήταν ο νεαρός Βούλγαρος οδηγός της ομάδας Kemea Reytec van de Laar Yamaha στην κατηγορία MX2 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, Petar Petrov, μαζί με τον προπονητή και manager του, Bobi Stanchev.

Ο ταλαντούχος Petar Petrov, αν μόλις 19 χρονών, έχει σταθερά ανοδική πορεία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Φέτος μάλιστα διανύει την καλύτερη χρονιά της μέχρι τώρα καριέρας του αφού βρίσκεται ήδη στην 10η θέση της κατάταξης.

Στην Ελλάδα είναι γνωστός και δημοφιλής από τις συμμετοχές του στις μικρές κατηγορίες των Mini και Junior.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν τέσσερις Έλληνες αναβάτες της Yamaha (Δημήτρης Βαγγελάκος, Δημήτρης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Κοντολέτας, Δημήτρης Τουρατζίδης) και ένας Βούλγαρος (Christian Angelov).

Το καθημερινό πρόγραμμα συμπεριελάμβανε θεωρητικά μαθήματα, προπονητικές συμβουλές, ασκήσεις τεχνικής στην πίστα του Λιτόχωρου αλλά και θέματα συστηματικής εκγύμνασης ενός αθλητή Motocross στο γυμναστήριο Fitness Fun του Λιτόχωρου.

Ο Petar μοιράστηκε τα μυστικά της επιτυχίας του με την επίδειξη του δικού του προσωπικού προγράμματος εκγύμνασης που είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των αθλητών του motocross.

Στην οργάνωση παρευρέθηκε και ο πρωταθλητής Ελλάδος του 2011 στην MX1, Στέλιος Γαλατιανός, μαζί με τον προπονητή του και πολλάκις πρωταθλητή, Σταύρο Γεωργακόπουλο.

Το «νέο αίμα» εκπροσωπήθηκε από τον ταλαντούχο 12χρονο Δημήτρη Τουρατζίδη, ο οποίος την αμέσως επόμενη Κυριακή έκανε πράξη όσα παρακολούθησε στο σεμινάριο και κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Αγώνα Motocross στην κατηγορία των 85 κ. εκ.

H Μοτοδυναμική ανανέωσε το εκπαιδευτικό ραντεβού για του χρόνου με απώτερο στόχο η συγκεκριμένη διοργάνωση να εξελιχθεί σε θεσμό για τους οδηγούς της Yamaha στα πρωταθλήματα της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024