Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Honda SH Mode 125: Ροζ ιστορίες

Honda SH Mode 125: Ροζ ιστορίες

Μικρότερο σε διαστάσεις, οικονομικότερο σε κόστος αγοράς και χρήσης και γενναιόδωρο σε παροχές, το SH 125 θα κοστίζει 2.690 ευρώ.


Η τάση του downsizing έχει κυριεύσει και τη βιομηχανία των scooters. Οι μικρότερες σε διαστάσεις, πιο οικονομικές εκδόσεις καθιερωμένων μοντέλων κερδίζουν ολοένα έδαφος.

Η Ηonda ρίχνει στην αρένα των δημοφιλών scooters αστικής χρήσης με τους μεγάλους τροχούς, την επίπεδη ποδιά και τις συμπαγείς διαστάσεις τη νέα έκδοση του υπερ-επιτυχημένου εμπορικά SH 125i το οποίο κέρδισε τον τίτλο του best seller στην Ευρώπη στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Σε αυτή την Ευρώπη, ωστόσο, δεν συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα αφού στη χώρα μας είναι διαθέσιμες μόνο οι εκδόσεις των 150/300 κ.εκ.

Το SH Mode 125 έχει στόχο να διευρύνει το κοινό του και να βολέψει όλους τους σωματότυπους και όλα τα φύλα. Γι αυτό και η Honda μίκρυνε τις συνολικές διαστάσεις του «κανονικού» SH 125i, άλλαξε τη γεωμετρία του προς το πιο ευέλικτο, βελτίωσε την αισθητική του και εμπλούτισε το χρωματολόγιό του. Τώρα βγαίνει και σε ροζ!

Το μήκος του είναι μειωμένο κατά 10 εκατοστά, το ύψος της σέλας έχει χαμηλώσει στα 765 χιλιοστά (σε σχέση με τα 790 του SH 125i), το πιρούνι έχει μικρότερη διαδρομή, το μετατρόχιο μειώθηκε στα 1.305 χιλιοστά και το βάρος στα 116 κιλά από τα 134.

Η γωνία στριψίματος του τιμονιού πετυχαίνει διάμετρο στροφής 1,9 μέτρων – παρόμοια με αυτή ενός scooter με εμπρός τροχό 14 ιντσών και όχι 16. Αυτό χαρίζει ιδιαίτερη ευελιξία στο SH Mode 125 σε στενούς χώρους.

Προκειμένου μάλιστα να μειωθεί το κόστος αγοράς του, η Honda μεταξύ άλλων αποποιήθηκε το πίσω δισκόφρενο για χάρη του παραδοσιακού ταμπούρου, αλλά ταυτόχρονα διατήρησε το σύστημα συνδυασμένων φρένων CBS (Combined Braking System).

Πίσω διαθέτει ένα αντί για δύο αμορτισέρ ενώ τοποθετήθηκε ζάντα 14 ιντσών (αντί για 16) προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος αποσκευών. Έτσι, κάτω από τη σέλα χωράει πλέον ένα full face κράνος και μερικά μικροαντικείμενα, γεγονός που κάνει το SH Mode 125 ακόμη πιο πρακτικό και, συνεπώς, πιο ανταγωνιστικό.

Ο κινητήρας του είναι o ψεκαστός eSP (Enhanced Smart Power) που έχει τοποθετηθεί τόσο στο SH 125i όσο και στο δημοφιλές PCX.

Έχει υποστεί πληθώρα τροποιήσεων με στόχο την ισορροπημένη και φιλική στο χρήστη απόδοση ισχύος, με επίπεδη, γραμμική ροπή από μηδενικές στροφές ενώ διαθέτει το περίφημο Idling Stop (το γνωστό από την αυτοκινητοβιομηχανία start & stop) για τον περιορισμό της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με το εργοστάσιο, με το σύστημα Idling Stop σε λειτουργία η κατανάλωση αντιστοιχεί σε 1 μόλις λίτρο βενζίνης ανά 50 χλμ. Κατά συνέπεια, η αυτονομία με το ρεζερβουάρ των 5,5 λίτρων (αντί για τα 7,5 του «σκέτου» SH) φτάνει τα 275 χιλιόμετρα.

To SH Mode 125 θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τις αρχές Οκτωβρίου 2013 στην τιμή των 2.690 ευρώ.

auto.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024