Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ενδιαφέρον της Renault για τον Kimi Raikkonen

Ενδιαφέρον της Renault για τον Kimi Raikkonen

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gerard Lopez, θέλει να δημιουργήσει ένα φαντασμαγορικό δίδυμο οδηγών το 2011 τοποθετώντας τον Φινλανδό δίπλα στον Robert Kubica, αλλά είναι αμφίβολο ότι ο Kimi θα αφήσει τα ράλι.

Παρότι το πιο πιθανό από όλα τα ενδεχόμενα (σύμφωνα με τις ενδείξεις) είναι ότι ο Kimi Raikkonen θα παραμείνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2011, με τη Citroen Junior, η Renault επιθυμεί να προσεγγίσει τον Φινλανδό για να επιστρέψει τον επόμενο χρόνο στη Formula 1.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 αποχώρησε από τη F1 στο τέλος του 2009, λέγοντας ότι το μόνο που θα τον ενδιέφερε για να παραμείνει στο σπορ θα ήταν μια ανταγωνιστική ομάδα. Λίγες μέρες νωρίτερα η Ferrari έσπασε το συμβόλαιό της με τον Kimi και οι συνομιλίες του Φινλανδού με τη McLaren ναυάγησαν.

Αν και αναπτύχθηκε έντονη φημολογία τους τελευταίους μήνες ότι ενδεχομένως ο K. Raikkonen να επιστρέψει στη F1 το 2011 με τη Red Bull –η οποία είναι και η εταιρεία που χρηματοδοτεί τη συμμετοχή του στο WRC-, πρόσφατα η Red Bull Racing ανακοίνωσε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στο δίδυμο οδηγών της του χρόνου.

Συγκεκριμένα, ενώ ο Sebastian Vettel έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2012, η RBR ανακοίνωσε και την αναέωση του συμβολαίου του Mark Webber για ένα χρόνο. Η ομάδα πιθανότατα δεν θα έχει διαθέσιμο μονοθέσιο για τον Kimi ούτε το 2012, καθώς εντείνονται οι φήμες ότι τη θέση του Mark Webber θα πάρει ο Sebastien Buemi.

Έτσι λοιπόν, η μόνη σχετικά ανταγωνιστική ομάδα που έχει απομείνει για τον K. Raikkonen είναι η Renault, η οποία έχει να επιδείξει σημαντική πρόοδο τους τελευταίους μήνες και ορισμένες εντυπωσιακές εμφανίσεις, με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετώπισε τον περασμένο χειμώνα και την πώλησή της στην εταιρεία Genii Capital.

Ο ιδιοκτήτης της τελευταίας, Gerard Lopez, επιθυμεί να φέρει στο Ενστοουν τον Kimi Raikkonen, σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό «Autosprint», στη θέση του Vitaly Petrov. Θυμίζουμε ότι ο Ρώσος εξασφάλισε φέτος χορηγίες ύψους 15 εκατ. δολαρίων, ενώ οι επιδόσεις του δεν είναι καθόλου κακές. Επίσης, οι Ιταλοί γράφουν για ενδιαφέρον της Renault και για τον Adrian Sutil της Force India.

auto.in.gr

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024