Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Fernando Alonso στη μέση του χορού εκατομμυρίων

Ο Fernando Alonso στη μέση του χορού εκατομμυρίων

Με μισθό 30 εκατομμυρίων Ευρώ ετησίως, που συμφωνήθηκε εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο Ισπανός της Ferrari είναι ο οδηγός με το πιο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στη Formula 1 – την ώρα που ο δεύτερος, Lewis Hamilton, αμοίβεται σχεδόν με το μισό ποσό.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση ανέκαθεν είχε κάποια «στεγανά» και μέσα σε αυτούς τους υδατοστεγείς θαλάμους κατάφεραν –μεταξύ άλλων- να στριμωχτούν και οι οδηγοί της Formula 1. Ο Fernando Alonso, ο καλύτερα αμοιβόμενος οδηγός του σπορ, έχει με τη Ferrari συμβόλαιο ετήσιων αποδοχών ύψους 30 εκατομμυρίων Ευρώ.

Στο ποσό αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, δεν περιλαμβάνονται οι εξωτερικές προσωπικές χορηγίες του δις παγκόσμιου πρωταθλητή. Το αμέσως επόμενο υψηλότερο συμβόλαιο στη F1 είναι του Lewis Hamilton, στον οποίο η McLaren καταβάλλει ετησίως 16 εκατομμύρια Ευρώ.

Σημειώστε ότι η Ferrari, πλην των 30 εκατ. Ευρώ στον F. Alonso, καταβάλλει άλλα 14 εκατ. Ευρώ στον Felipe Massa και επίσης μια πολύ μεγάλη αποζημίωση (ύψους αντίστοχου του μισθού του F. Alonso) στον Kimi Raikkonen για την πρόωρη διακοπή του συμβολαίου της με τον Φινλανδό, πριν τη λήξη του στο τέλος του 2010.

Στον αντίποδα, η πρόσληψη του F. Alonso ήταν η αφορμή για να ολοκληρώσει η Ferrari τη συμφωνία της με έναν από τους μεγαλύτερους χορηγούς της, τον ισπανικό τραπεζικό όμιλο Santander, που φημολογείται ότι καλύπτει το κόστος του συμβολαίου του ομοεθνούς της οδηγού.

Παραδόξως, ο Michael Schumacher είναι μόλις πέμπτος στη λίστα των πιο καλοπληρωμένων εν ενεργεία οδηγών της F1, με μισθό 8 εκατ. δολαρίων το 2010. Είναι μικρότερος κατά ένα εκατομμύριο σε σχέση με το μισθό του περσινού πρωταθλητή, Jenson Button.

Η Mercedes GP αμοίβει και τους δύο οδηγούς της με το ίδιο ποσό, καθώς ο Nico Rosberg έχει μισθό 8 εκατ. δολαρίων, ενώ ακολουθούν οι Robert Kubica της Renault (7,5 εκατ.) και Rubens Barrichello της Williams (5,5 εκατ.).

Ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί δύο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του φετινού πρωταθλήματος – οι οδηγοί της RBR. Ο Mark Webber αμοίβεται με 4,2 εκατ. Ευρώ και ο Sebastian Vettel με 2 εκατ. Ευρώ – κατά 50% λιγότερα από τα 3 εκατ. που δέχεται ο Jarno Trulli από τη Lotus!

Με μισθό ενός εκατομμυρίου αμοίβεται ο Timo Glock (Virgin), με 700 χιλιάδες Ευρώ ο Nico Hulkenberg (Williams), με 500 χιλιάδες έκαστος εκ των οδηγών της Sauber (Kamui Kobayashi και Pedro de la Rosa) και με 400 χιλιάδες Ευρώ οι Vitaly Petrov, Jaime Alguersuari, Sebastien Buemi.

auto.in.gr

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024