Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
F1 2012: Οι μεταγραφές που δεν έγιναν ποτέ

F1 2012: Οι μεταγραφές που δεν έγιναν ποτέ

Οι φήμες ήθελαν τον Lewis Hamilton στη Red Bull Racing, τον Jenson Button στη Ferrari, τον Nico Rosberg στη McLaren - αλλά προς το παρόν όλα δείχνουν ότι οι περισσότερες ομάδες της Formula 1 θα διατηρήσουν αναλλοίωτο το οδηγικό τους δίδυμο στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

Η έντονη πρόσφατη μεταγραφική κινητητικότητα στη Formula 1 -και ειδικά η αναζήτηση του Lewis Hamilton για μια θέση στη Red Bull Racing- φαίνεται να μην βρίσκει εφαρμογή κι έτσι, εκτός μικρών εξαιρέσεων, όλα δείχνουν ότι οι περισσότερες ομάδες του σπορ δεν θα προχωρήσουν σε αλλαγές στο δίδυμο οδηγών τους.

Ο Άγγλος οδηγός της McLaren βρέθηκε στο επίκεντρο της μεταγραφολογίας από το GP Καναδά, όταν ο νέος του manager Simon Fuller τον συμβούλευσε να πάει στο motorhome της Red Bull Racing και να αφήσει την κάρτα του στον Christian Horner. Επιπλέον, μαθεύτηκε ότι ο Lewis μπορεί να σπάσει το συμβόλαιό του με τη McLaren στο τέλος του 2011, αν εκείνη δεν κερδίσει το πρωτάθλημα οδηγών ή κατασκευαστών.

Μετά από εβδομάδες φημολογίας, ο Christian Horner έκανε γνωστό ότι η πρωταθλήτρια δεν επιθυμεί να τοποθετήσει τον Άγγλο οδηγό δίπλα στον Sebastian Vettel, διότι «η συνεργασία δύο κορυφαίων οδηγών κάτω από την ίδια στέγη έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι δεν αποδίδει», όπως είπε.

Έτσι, ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι «…με τους όρους που θα θέσω στο νέο μου συμβόλαιο η McLaren θα σοκαριστεί από τη μείωση των ημερών που θα με έχει διαθέσιμο για λόγους marketing» και η RBR δηλώνει ανοιχτά ότι θα ανανεώσει το συμβόλαιό της με τον Mark Webber.

Μάλιστα, ο C. Horner εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συζητήσεις της ομάδας του Milton Keynes με τον Αυστραλό, που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, δεν θα επηρεαστούν από την διαφωνία των δύο πλευρών στο GP Βρετανίας – όπου η RBR του έδωσε την εντολή να μείνει πίσω από τον S. Vettel κι εκείνος την αγνόησε.

Για τη θέση του Αυστραλού στην RBR είχε ακουστεί και ο Kimi Raikkonen, αλλά ο C. Horner δήλωσε: «Ο Kimi είναι σπουδαίος οδηγός, αλλά νομίζω ότι έχει αφήσει τη Formula 1 πίσω του». Θυμίζουμε ότι ο Sebastian Vettel έχει συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια μέχρι το τέλος του 2014.

Αντίστοιχα, ο Fernando Alonso θα μείνει στη Ferrari τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2016. Στο άλλο κόκπιτ πιθανότατα θα εξακολουθήσει να βρίσκεται ο Felipe Massa του χρόνου, παρά τις φήμες περί ενδιαφέροντος για τον Jenson Button.

Πάντως, στο πρόγραμμα νέων οδηγών της Scuderia βρίσκεται ο Sergio Perez -τον οποίο έχει τοποθετήσει στη Sauber για να αποκομίσει εμπειρία- που έχει εντυπωσιάσει στην πρώτη του χρονιά στο σπορ, ενώ η Ferrari προετοιμάζει σε μικρότερες κατηγορίες και τον νεαρό Jules Bianchi.

Παραμένοντας στη Sauber, δεν θα πρέπει κανείς να υποτιμά και τον Kamui Kobayashi στις συζητήσεις για τους μελλοντικούς οδηγούς των κορυφαίων ομάδων. Ο Ιάπωνας κερδίζει διαρκώς το σεβασμό. Πάντως το 2012 είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνει στην ομάδα του Hinwil.

Στη Mercedes GP τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα με τον Michael Schumacher (ο οποίος θα παραμείνει το 2012, στον τρίτο χρόνο του τριετούς συμβολαίου του, αλλά και ίσως ακόμη περισσότερο) παρά με τον Nico Rosberg.

Ο νεαρός Γερμανός δήλωσε πρόσφατα ότι έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον άλλων κορυφαίων ομάδων της F1 -πιθανότατα των McLaren και Ferrari- καθώς την ίδια στιγμή η Mercedes-Benz ποτέ δεν έκρυψε το θαυμασμό της για τα φετινά επιτεύγματα του «προστατευόμενού» της οδηγού Paul di Resta (με τη Force India).

Στη Renault GP τα πάντα κινούνται γύρω από την αποθεραπεία του Robert Kubica, μετά το σοβαρό του τραυματισμό σε ιταλικό ράλι στις αρχές Φεβρουαρίου του 2011. Αν ο Πολωνός αποδειχθεί και πάλι ανταγωνιστικός προφανώς θα επιστρέψει.

Θεωρητικά και ο Vitaly Petrov έχει εξασφαλισμένη τη θέση του, βάσει των ρωσικών χορηγιών που εξασφαλίζει. Παρόλα αυτά, ο -αντικαταστάτης του R. Kubica- Nick Heidfeld δήλωσε πρόσφατα ότι σκοπός του είναι να παραμείνει στην ομάδα του Enstone και το 2012.

Η Williams, στο μεταξύ, κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσει τον Rubens Barrichello και τον Pastor Maldonado το 2012, όπως είπε ο διευθυντής της ομάδας Adam Parr. «Εύχομαι να μου το είχε πει κι εμένα αυτό. Θέλω να αγωνίζομαι του χρόνου, με ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο», είπε ο R. Barrichello.

Τέλος, στην Toro Rosso, ο διευθυντής Franz Tost είπε ότι η Red Bull θα είναι εκείνη που θα αποφασίσει -στο τέλος της φετινής χρονιάς- αν το 2012 θα αντικατασταθεί ένας από τους Sebastien Buemi ή Jaime Alguersuari με τον νεαρό δοκιμαστή της ομάδας, Daniel Ricciardo.

auto.in.gr

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024