Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Sebastian Vettel:

Sebastian Vettel: «Δύσκολο να βρω τις λέξεις»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως δις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Γερμανός ευχαρίστησε την ομάδα του και ιδιαίτερα τον προσωπικό του γυμναστή και μίλησε για τη δυσκολία της κατάκτησης διαδοχικών τίτλων. Michael Schumacher: "Είναι συγκινητικό ότι κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα, αισθάνομαι λιγάκι υπερήφανος".

Ο Sebastian Vettel δήλωσε «μπερδεμένος» ακριβώς όπως και μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος στην προσπάθεια να εκφράσει τα συναισθήματά του, έπειτα από τη διασφάλιση του δεύτερου διαδοχικού του τίτλου στη Formula 1, στο τέλος του Grand Prix Ιαπωνίας.

Ο Γερμανός τερμάτισε τρίτος στον αγώνα της Suzuka και από τα 24 του χρόνια κιόλας ανήκει στη κέσχη των δις πρωταθλητών της Formula 1. «Είναι δύσκολο να ξέρω από που να αρχίσω» είπε.

«Ήταν μεγάλη η χρονιά και εξελίχθηκε φανταστικά για μένα – και το καλύτερο είναι ότι δεν τελείωσε ακόμα. Η κατάκτηση του τίτλου εδώ είναι φανταστική. Θέλεις να πεις τόσα πολλά τέτοιες στιγμές, αλλά είναι δύσκολο να τα θυμάσαι όλα.

Είμαι ευγνώμων προς όλους στην ομάδα μας. Έχουμε τόσους πολλούς ανθρώπους εδώ στην πίστα και στο (σ.σ.: εργοστάσιο του) Milton Keynes καθημερινά, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, οι οποίοι πιέζουν πολύ σκληρά, που μάχονται για τους βαθμούς και το πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και είναι σπουδαίο ότι πετύχαμε το στόχο που είχαμε θέσει.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι. Είναι δύσκολο να τους κατανομάσω όλους, όμως αυτός που ξεχωρίζει είναι ο άνθρωπος με τον οποίο περνάω τον περισσότερο χρόνο μου, ο γυμναστής μου Tommy Parmakoski και θέλω να στείλω τους χαιρετισμούς μου στην οικογένειά του, στη Φινλανδία. Έχουν έναν σπουδαίο γιο, με μεγάλη καρδιά. Είναι ο πρώτος άνθρωπος μου με σταμάτησε να σκέφτομαι πράγματα τα οποία δεν είναι στον έλεγχό μας.

Η πιο δύσκολη πτυχή του εγχειρήματος ήταν ότι κερδίσαμε μετά την περσινή επιτυχία. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα, ήταν οριακά και πολύ συναρπαστικά τα πράγματα και το να ξέρεις πως να κατακτάς έναν τίτλο δεν σου επιτρέπει να ξεχάσεις όλα τα βήματα που έχεις κάνει. Δεν θα μπορούσα να τα είχα καταφέρει από μόνος μου. Είμαι μπερδεμένος όπως και στο πρώτο πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να βρω τις σωστές λέξεις».

Το εγκώμιο του διαδόχου του έπλεξε και ο πολυπρωταθλητής Michael Schumacher, λέγοντας: «Θέλω να συγχαρώ τον Sebastian και την ομάδα του, που έκαναν εξαιρετική δουλειά όλη τη χρονιά. Είναι πολύ συγκινητικό ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα για δεύτερη χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον και ακόμη και λιγάκι υπερήφανος».

Στο μεταξύ, λίγο πριν τον ιαπωνικό αγώνα, ο Jenson Button είχε πει για τον Γερμανό πρωταθλητή: «Φέτος απέδειξε ποιος είναι. Νομίζω ότι πέρσι έκανε ορισμένους σπουδαίους αγώνες αλλά ήταν ασταθής στην απόδοσή του, έχοντας περισσότερα ατυχήματα από όσα περίμενα – δεδομένου ότι κέρδισε το πρωτάθλημα.

Αλλά φέτος ήταν εξαιρετικός. Κάνει σπουδαία δουλειά και δεν κερδίζεις το πρωτάθλημα χωρίς πολύ καλό μονοθέσιο, όμως κάνει ό,τι του ζητείται από την ομάδα. Οδηγεί πολύ καλά. Δεν είχαμε πολλές μονομαχίες μαζί φέτος, αλλά αυτή τη χρονιά δείχνει πιο ήρεμος.

Η μνήμη μου πάει στον περσινό αγώνα του Spa, όπου είχαμε το ατύχημα μεταξύ μας. Έκτοτε οδηγεί πολύ καλά και η κατάκτηση μια θέσης στο βάθρο σε όλους τους αγώνες πλην ενός είναι πολύ εντυπωσιακή. Δεν μπορείς να το πετύχεις χωρίς σπουδαίο μονοθέσιο, αλλά έχει κάνει ακριβώς τη δουλειά που του ζητήθηκε», κατέληξε.

auto.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024