Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Grand Prix Γερμανίας 2012: Ο F. Alonso κερδίζει για τoν ευρωπαϊκό Νότο

Grand Prix Γερμανίας 2012: Ο F. Alonso κερδίζει για τoν ευρωπαϊκό Νότο

Την τρίτη φετινή νίκη του στη Formula 1 πέτυχε ο Fernando Alonso,στο Grand Prix της Γερμανίας, που έγινε στο Hockenheim και ήταν ο 10ος αγώνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο οδηγός της Ferrari και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής F. Alonso άφησε πίσω του τον Sebastian Vettel (Red Bull – Renault), ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Jenson Button (McLaren – Mercedes .

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, F. Alonso, ο οποίος έχει κερδίσει τους αγώνες της Μαλαισίας και Ευρώπης, παρέμεινε στην κορυφή του παγκόσμιου πρωταθλήματος των οδηγών με 154 βαθμούς.

Θέατρο ή αγνά αισθήματα; Πίσω από τον πολύ καλό οδηγό Fernando Alonso κρύβεται ένας αγνός Ferraristi ή μία πολύ καλή ομάδα «PR» η οποία σχεδιάζει κάθε του κίνηση και μεθοδεύει ακόμη και τα Tweet του;

Ότι και αν υπάρχει πίσω από τον πολύ καλό οδηγό (το επαναλαμβάνουμε γιατί δεν χωρά αμφιβολία σε αυτό), ο F.Alonso με τη νίκη του στη Γερμανία και τις πολιτικοποιημένες δηλώσεις του έχει φέρει ξανά τη Ferrari στο προσκήνιο και τη F1 στην επικαιρότητα.

Μετά το Hockenheim ακόμη και αυτοί που δεν ασχολούνται με τον μικρόκοσμο της Formula 1 ζητούν να μάθουν για τον Ισπανό, που είπε πως:

«Δεν καταλαβαίνω την πολιτική, αλλά γνωρίζω πως η κατάσταση στην Ισπανία είναι δύσκολη αυτή τη στιγμή και εγώ κέρδισα με ένα Ιταλικό αυτοκίνητο το οποίο σχεδίασε Έλληνας.»

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε ιδανικό αγώνα και πέτυχε, την 30ή νίκη της καριέρας του και η 3η για φέτος την οποία στόλισε με λίγη πολιτική.

Ο Sebastian Vettel (Red Bull – Renault) απλά τερμάτισε 2ος. Ο Jenson Button (McLaren – Mercedes) επέστρεψε στο podium τερματίζοντας στην 3η θέση, έχοντας ξεκινήσει από την 7η.

Ακολούθησαν οι Kimi Raikkonen, Kamui Kobayashi, Sergio Perez, Michael Schumacher, Mark Webber, Nico Hulkenberg και Nico Rosberg.

Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Fernando Alonso έκανε την καλύτερη εκκίνηση. Πίσω του οι S.Vettel και M. Schumacher έδωσαν μάχη για τη 2η θέση.

Ο Nico Hulkenberg κρατήθηκε στην 4η θέση ενώ ο Lewis Hamilton (McLaren – Mercedes) έκανε σχετικά καλή εκκίνηση και πέρασε στην 5η. Πιο πίσω οι F. Massa (Ferrari) B. Senna (Williams – Renault) και R. Grosjean (Lotus – Renault) είχαν επαφές και αναγκάστηκαν να μπουν στα pits για αλλαγές αεροδυναμικών βοηθημάτων και ελαστικών.

Οι επαφές των μονοθεσίων άφησαν πολλά θραύσματα στην πρώτη στροφή της πίστας και το μεγάλο θύμα τους ήταν ο Lewis Hamilton, ο οποίος στο 2ο γύρο είδε το πίσω αριστερά ελαστικό του να καταστρέφετε και αναγκάστηκε να μπει στα pits για αλλαγή, χάνοντας πολλές θέσεις.

Αντίθετα, στους πρώτους γύρους πολύ γρήγορος ήταν ο Jenson Button, (έφτασε 4ος ) αλλά και ο Nico Rosberg, ο οποίος από την 21η θέση ανέβηκε στην 12η .

Στο 12ο γύρο άρχισαν τα pit stop με τον Kimi Raikkonen να κάνει την αρχή και να βάζει άλλο ένα σετ της μαλακής γόμας.

Μετά τα πρώτα pit stop η σειρά των πρώτων δεν άλλαξε, με τον F. Alonso να προηγείται του S. Vettel και τον J. Button

Στη «μάχη» των δύο πρώτων εμφανίστηκε και ένας ασυνήθιστος παράγοντας. Όταν oι F. Alonso και S. Vettel έριξαν γύρο στον L. Hamilton, ο Βρετανός αμέσως μετά επιτέθηκε και πέρασε ξανά τον S. Vettel, βοηθώντας έτσι τον Ισπανό της Ferrari. Βέβαια προκάλεσε την οργή του Γερμανού της Red Bull αλλά…

Τα 2α pit stop ξεκίνησαν στον 41ο γύρο με τον Jenson Button. Στον επόμενο γύρο μπήκαν μαζί στα pits οι F. Alonso και S. Vettel για να επιστρέψουν στην πίστα την ώρα που έφτανε στην έξοδο του pit lane ο Jenson Button.

Ο F. Alonso βγήκε μπροστά από τον Βρετανό της McLaren, ο S. Vettel όμως βγήκε δίπλα του. O J. Button τον προσπέρασε, για να τον ρίξει στην 3ο.

Στον 58ο γύρο εγκατέλειψε τον αγώνα ο Lewis Hamilton, ο οποίος δεν μπόρεσε να χαρεί τον 100ό του αγώνα στη Formula 1.

Στους τελευταίους γύρους η αγωνία για τις τρεις πρώτες θέσεις κορυφώθηκε. Ο Ισπανός τελικά δεν κινδύνευσε στο τέλος πήρε την 3η νίκη της σεζόν.

Οι Sebastian Vettel και Jesnon Button έδωσαν τη μάχη τους. Τελικά ο S. Vettel με μια αποφασιστική κίνηση δύο γύρους πριν από το τέλος πήρε την 2η θέση, αφήνοντας τον Button στο 3ο σκαλί του podium.

O S. Vettel πάντως χρησιμοποίησε και το ασφαλτοστρωμένο κομμάτι εκτός πίστας για να ολοκληρώσει την προσπέραση και μένει να δούμε τι θα πουν οι αγωνοδίκες μετά τον αγώνα.

Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix Ουγγαρίας στην πίστα Hungaroring, το 3ήμερο 27-29 Ιουλίου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. F. Alonso (Ferrari) 1.31:05,862”

2. S. Vettel (Red Bull – Renault) + 3,732”

3. J. Button (McLaren – Mercedes) + 6,949”

4. K. Raikkonen (Lotus – Renault) + 16,409”

5. K. Kobayashi (Sauber – Ferrari) + 21,925”

6. S. Perez (Sauber – Ferrari) + 27,896”

7. M. Schumacher (Mercedes AMG GP) + 28,960”

8. M. Webber (Red Bull – Renault) + 46,900”

9. N. Hulkenberg (Force India – Mercedes) + 48,100”

10. N. Rosberg (Mercedes AMG GP) + 48,800”

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΩΝ

1. F. Alonso 154 βαθμοί

2. M. Webber 120

3. S. Vettel 118

4. K. Raikkonen 95

5. L. Hamilton 92

6. N. Rosberg 76

7. J. Button 65

8.R. Grosjean 61

9. S. Perez 47

10. K. Kobayashi 31

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

1. Red Bull- Renault 238 βαθμοί

2. Ferrari 177

3. McLaren – Mercedes 157

4. Lotus – Renault 156

5. Mercedes AMG GP 105

6. Sauber Ferrari 78

7. Williams – Renault 47

8. Force India – Mercedes 46

9. Toro Rosso – Ferrari 6

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024