Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ηγετικό ρόλο στη McLaren, διεκδικεί ο Jenson Button

Ηγετικό ρόλο στη McLaren, διεκδικεί ο Jenson Button

Η αποχώρηση του L. Hamilton και η έλευση του S. Perez στην ομάδα του Woking, καθιστά αυτόματα τον J. Button πρωταγωνιστή όχι μόνο στην πίστα αλλά κυρίως έξω από αυτή. 

Η μεταγραφή του Lewis Hamilton στη Mercedes GP και οι προτεραιότητες της McLaren για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αφήνουν ελεύθερο το πεδίο στον J. Button να διατυπώσει τις φιλοδοξίες του για το 2013.

Μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό Autosport, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 εξέφρασε τις ελπίδες του για την ισχυρή παρουσία της ομάδας στο ερχόμενο πρωτάθλημα, χωρίς να κρύψει τον ρόλο που θα διεκδικήσει στη λειτουργία της.

«Γνωρίζω ότι έχω μια σπουδαία ομάδα πίσω μου. Αν καταφέρουμε να ξεκινήσουμε το 2013 τόσο δυνατά όσο την προηγούμενη περίοδο, αισθάνομαι ότι μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας τις ατυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε» τόνισε ο J. Button και υπογράμμισε:

«Eίμαι ο εμπειρότερος εδώ και αισθάνομαι πολύ καλά για αυτό. Σκοπεύω να συνεργαστώ στενά με όλη την ομάδα, όχι μόνο ως οδηγός αλλά και ως συνεργάτης των αεροδυναμιστών, των μηχανικών και των σχεδιαστών ώστε να εργαστούμε σκληρά προς την κατεύθυνση που θέλω».

«Δεν είμαι ειδικός σε κανέναν από αυτούς τους τομείς, αλλά είμαι εκείνος που οδηγεί, είμαι ο άνθρωπος που γνωρίζει τι θέλει από το μονοθέσιο και τι ακριβώς χρειάζεται. Θα έχουμε έναν ενδιαφέροντα χειμώνα και θα ξεκινήσουμε δυνατά».

Πέρα από τις δυνατότητες της ομάδας του και τις δικές του ικανότητες, καθοριστικό ρόλο για την παρουσία της McLaren στα Grands Prix του 2013 θα διαδραματίσουν και τα νέα ελαστικά της Pirelli.

Οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο τύπο ελαστικών στο τελευταίο αγώνα του 2012, στην Βραζιλία και ο J. Button ανυπομονεί να διαπιστώσει τι νέο μπορούν να φέρουν στους αγώνες.

«Στην Βραζιλία έκανε πολύ ζέστη, έτσι είναι δύσκολο να είσαι σίγουρος για τις δυνατότητές τους. Ωστόσο, η κεντρική ιδέα είναι ότι αποκτούν την κατάλληλη θερμοκρασία απόδοσης γρηγορότερα και αυτό είναι καλό».

«Το κράτημα είναι διαφορετικό αλλά αισθάνεσαι ότι τα νέα ελαστικά θα αποδειχθούν καλά» τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 και νικητής φέτος στο GP της Βραζιλίας.

auto.in.gr

Sports in

Καλαϊτζάκης: «Θα πανηγυρίσουμε σήμερα κι αύριο, Πέμπτη έχουμε προπόνηση και Παρασκευή παίζουμε»

Στη δυσκολία της σειράς με τη Μακάμπι αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024