Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μετά από δύο προσπάθειες η Mercedes AMG GP W04 αποκαλύφθηκε

Μετά από δύο προσπάθειες η Mercedes AMG GP W04 αποκαλύφθηκε

Στην πίστα της Jerez και λίγο μετά το shakedown έγινε τελικά η επίσημη παρουσίαση του μονοθεσίου της Mercedes AMG GP για το 2013.


Τρίτη και ίσως τυχερή η προσπάθεια παρουσίασης της W04 για τη Mercedes AMG F1 Team. Οι δύο προηγούμενες (πρωτοποριακές για κάποιους ή αποτυχημένες για κάποιους άλλους) δοκιμές αποκάλυψης του αυτοκινήτου του 2013 (στο twitter) δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έτσι η ομάδα έδειξε το αυτοκίνητο των Lewis Hamilton και Nico Rosberg στην πίστα της Jerez. Οι πρώτες φωτογραφίες ήταν από το shakedown και ακολούθησε η ώρα για την «επίσημη» παρουσίαση της W04, που πραγματοποιήθηκε στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού της ισπανικής πίστας.

Εκεί βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της ομάδας, Lewis Hamilton και Nico Rosberg, μαζί με τους Ross Brawn και Toto Wolff. Οι πιλότοι έφτασαν στο σκεπασμένο μονοθέσιο οδηγώντας από μία λευκή Mercedes-Benz SLS Black Series και στη συνέχεια τράβηξαν το σκέπασμα πάνω από το «ασημένιο βέλος» του 2013.

Πρώτος πήρε το λόγο το ο R. Brawn, με την άδεια του νέου αρχηγού της ομάδας T. Wolff. «Το 2013 σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας δεύτερης εποχής για τα ασημένια βέλη. Η ομάδα μετά τις αλλαγές των τελευταίων μηνών ωριμάζει και το αποτέλεσμα φαίνεται στην W04», είπε ο Βρετανός και πρόσθεσε:

«H W04 είναι ένα βήμα μπροστά στη σχεδίαση από την προκάτοχό της. Στο νέο μονοθέσιο έχουν επενδυθεί χιλιάδες εργατοώρες από τους μηχανικούς μας στο Brackley και στο Brixworth ώστε η απόδοσή του να είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτήν του περσινού».

Φυσικά όλοι περίμεναν τα πρώτα λόγια του L. Hamilton:

«Δεν έχω την παραμικρή ιδέα πού βρισκόμαστε από άποψη ανταγωνισμού αυτήν τη στιγμή, τα μοναδικά δεδομένα που γνωρίζω είναι ορισμένα αποτελέσματα από αεροδυναμικά τεστ» είπε ο 28χρονος και συνέχισε:

«Eχουν γίνει ορισμένες αναβαθμίσεις αλλά εξακολουθεί να είναι μια εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου. Φέτος θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ στην ομάδα, να αποκτήσω μια καλή σχέση με όλους και να μπούμε στη σωστή τροχιά για το μονοθέσια της επόμενης χρονιάς».

«Πρέπει να αποδώσουμε ως ομάδα όμως δεν μπορώ να κάνω θαύματα. Θα προσπαθήσω όσο πιο σκληρά μπορώ ώστε μαζί με την ομάδα να κάνουμε βήματα προόδου. Ο στόχος μας είναι να βελτιωθούμε σε σχέση με πέρυσι».

«Φέτος θα πάμε βήμα-βήμα, θα τερματίσουμε στον πρώτο αγώνα, στη συνέχεια θα ανέβουμε στο βάθρο και τέλος θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε μερικούς αγώνες», κατέληξε ο L. Hamilton.

auto.in.gr

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024