Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Καναδά 2013: Πρώτη νίκη του S. Vettel στο Μόντρεαλ

GP Καναδά 2013: Πρώτη νίκη του S. Vettel στο Μόντρεαλ

Ο Sebastian Vettel πήρε μια πολύ άνετη νίκη στο Grand Prix του Καναδά. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Fernando Alonso, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Lewis Hamilton.

Σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό από ό,τι στις ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές, με ήλιο και στεγνή πίστα, ο Sebastian Vettel πήρε την πρώτη του νίκη στο Grand Prix του Καναδά.

Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, κάτοχος της pole position, ξεκίνησε πρώτος και τερμάτισε στην ίδια θέση, κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Fernando Alonso, ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Lewis Hamilton.

Η εκκίνηση του αγώνα ήταν καθαρή, χωρίς συμβάντα. Ο S. Vettel έφυγε μπροστά, ο L. Hamilton διατήρησε τη θέση του, αλλά ο V. Bottas δεν ήταν εξίσου γρήγορος σε στεγνές συνθήκες. Μόλις σε έναν γύρο έχασε τέσσερις θέσεις.

Οι διαθέσεις του Γερμανού, Παγκόσμιου Πρωταθλητή, φάνηκαν από την αρχή του αγώνα. Στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν ήδη 2 δευτερόλεπτα μπροστά από τη Mercedes του L. Hamilton.

Στον έκτο γύρο, ο P. di Resta, σε μια μάχη στις πιο πίσω θέσεις, έκανε ένα θεαματικό τετ-α-κέ. Τα επερχόμενα μονοθέσια με διέξοδο στο γρασίδι απέφυγαν την επαφή.

Αποφασισμένος για όλα ξεκίνησε και ο F. Massa. Η ατυχία που είχε στις κατατακτήριες δοκιμές τον έφεραν στη 16η θέση του grid. Στον δέκατο γύρο είχε σκαρφαλώσει ήδη δέκατος στην κατάταξη.

Ο πρώτος που μπήκε για αλλαγή ελαστικών ήταν ο Mark Webber. Στον 14ο γύρο έβγαλε την πολύ μαλακή γόμα για τη μέση. Έναν γύρο αργότερα, μπήκε στα pits ο Ν. Rosberg, ο οποίος έβαλε ξανά την πολύ μαλακή γόμα, ακολουθώντας στρατηγική τριών pit stop.

Στο μεταξύ, ο S. Vettel είχε χτίσει επτά δευτερόλεπτα διαφορά στην κορυφή. Μπήκε στον 17ο γύρο, όπως και ο F. Alonso, με τους δύο να αλλάζουν σε μέση γόμα. Οι μεγάλες μάχες ήταν λίγες, με πιο ουσιαστική αυτή του F. Alonso με τον M. Webber.

O Ισπανός ήθελε όσο τίποτε να εξασφαλίσει τη θέση του στο βάθρο. Για πολλούς γύρους ήταν κολλημένος στην πίσω αεροτομή της Red Bull του Αυστραλού. Τελικά κατάφερε να περάσει στην ευθεία της πίστας, στη δεύτερη ζώνη του DRS.

Προηγήθηκε βέβαια και μια άτυχη στιγμή για τον πιλότο της Red Bull. Ενώ ετοιμαζόταν να ρίξει γύρο στον Van der Garde, o Ολλανδός προφανώς δεν κοίταξε στους καθρέφτες του και στην έξοδο μιας στροφής η Caterham είχε επαφή με την RB9. Δεν προκλήθηκε ζημιά στα μονοθέσια, αλλά ο Ισπανός πιλότος της Ferrari εκμεταλλεύτηκε το συμβάν και βρέθηκε σε απόσταση βολής.

H τρίτη θέση φαίνεται πως δεν ικανοποιούσε τον F. Alonso. Έχοντας κάτι παραπάνω από επτά δευτερόλεπτα μπροστά του τη Mercedes του L. Hamilton, με διαδοχικούς ταχύτερους γύρους ροκάνιζε τη διαφορά.

Όταν βρέθηκε στην πίσω πτέρυγα του Βρετανού, τον πέρασε σχετικά εύκολα, έχοντας και μια ανεπαίσθητη επαφή μεταξύ τους.

Στον Kimi Raikkonen τίποτε δεν πήγε καλά στον αγώνα του Καναδά. Δεν είχε τον ρυθμό, όχι να πιέσει, αλλά να μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του. Ενδιαφέρον είχε μια σύντομη μάχη που έδωσε με τον V. Bottas, τον οποίο πέρασε αλλά με τη συναίνεση του Φινλανδού συμπατριώτη του.

Εξαιρετικό αγώνα έκανε ο Paul di Resta. Εκκίνησε από τη 17η θέση και τερμάτισε στην έβδομη. Ο Βρετανός πιλότος της Force India μαζί με τον F. Massa ήταν οι πιο μαχητικοί καθώς από το grid μέχρι τον τερματισμό κέρδισαν δέκα θέσεις.

Ο Nico Rosberg έκανε αδιάφορο αγώνα. Πέρασε την καρό σημαία έχοντας την πέμπτη θέση, αρκετά πιο πίσω από τον M. Webber, που ήταν τέταρτος, και αρκετά πιο μπροστά από την Toro Rosso του J. E. Verne.

Κακός, για ακόμη μία φορά, ήταν ο αγώνας για τις McLaren. Οι S. Perez και J. Button βρέθηκαν στην 11η και 12η θέση αντίστοιχα, χωρίς να μπορέσουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Grand Prix Καναδά 2013: Τα αποτελέσματα του αγώνα

Οδηγός Ομάδα Χρόνος

1. Sebastian VettelRed Bull1.32:09.143
2. Fernando AlonsoFerrari+14.408
3. Lewis HamiltonMercedes+15.942
4. Mark WebberRed Bull+25.731
5. Nico RosbergMercedes+1:09.725
6. Jean Eric VergneToro Rosso+1 γύρο
7. Paul Di RestaForce India+1 γύρο
8. Felipe MassaFerrari+1 γύρο
9. Kimi RaikkonenLotus+1 γύρο
10. Adrian SutilForce India+1 γύρο
11. Sergio PerezMcLaren+1 γύρο
12. Jenson ButtonMcLaren+1 γύρο
13. Romain GrosjeanLotus+1 γύρο
14. Valttery BottasWilliams+1 γύρο
15. Daniel RicciardoToro Rosso+2 γύρους
16. Pastor MaldonadoWilliams+2 γύρους
17. Jules BianchiMarussia+2 γύρους
18. Charles PicCaterham+2 γύρους
19. Max ChiltonMarussia+3 γύρους
20. Esteban GutierrezSauber+7 γύρους

auto.in.gr

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024