Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν έπεισε η πειραματική γόμα, χωρίς αλλαγές η συνέχεια της σεζόν στην F1

Δεν έπεισε η πειραματική γόμα, χωρίς αλλαγές η συνέχεια της σεζόν στην F1

Η πειραματική γόμα που δοκίμασαν οι ομάδες στο Grand Prix του Καναδά δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα κι έτσι η σεζόν θα συνεχιστεί χωρίς αλλαγές στις ιδιότητες των ελαστικών.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών για την πειραματική γόμα δεν ικανοποίησαν την Pirelli κι έτσι, τα συγκεκριμένα ελαστικά, δεν θα δοθούν στις ομάδες στο Grand Prix της Μ. Βρετανίας.

Ο προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, αναζητεί αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα αποκόλλησης πέλματος που παρατηρήθηκε σε αρκετά μονοθέσια στους πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν.

Για το λόγο αυτό, η Pirelli έδωσε έναν πειραματικό τύπο ελαστικού σε όλες τις ομάδες για τις ελεύθερες δοκιμές στο Grand Prix του Καναδά. Το συγκεκριμένο ελαστικό είχε τροποποιημένο σκελετό από Kevlar.

Αν οι ομάδες έμεναν ικανοποιημένες από τις δοκιμές, η πειραματική γόμα θα αντικαθιστούσε την υπάρχουσα μέση γόμα από το βρετανικό Grand Prix και για όλο το υπόλοιπο της σεζόν. Όμως, οι κακές καιρικές συνθήκες των δοκιμών, αλλά και η ικανοποίηση των περισσότερων ομάδων από τα υπάρχοντα ελαστικά, κάνουν διστακτική την Pirelli στο να αποφασίσει αλλαγές.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ιταλικής εταιρείας, Paul Hembery, για το θέμα δήλωσε σχετικά: «Θα κάνουμε μόνο κάποιες αλλαγές στον σκελετό των ελαστικών προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της αποκόλλησης πέλματος. Αυτό είναι θετικό από πολλές απόψεις, αφού οι ομάδες θα συνεχίσουν με το ίδιο ελαστικό που ξεκίνησαν τη σεζόν. Όμως, δεν είναι καλό για κάποιες ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη φθορά των εμπρός ελαστικών».

Πάντως, η Pirelli επιμένει ότι, παρά το γεγονός ότι η εικόνα των αποκολλημένων πελμάτων δεν είναι καλή για τα προϊόντα της, τα ελαστικά της παραμένουν ασφαλή καθώς παρέμεναν φουσκωμένα σε κάθε περιστατικό που σημειώθηκε.

auto.in.gr

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024