Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Ουγγαρίας 2013: Νικητής ο L. Hamilton, βάθρο για Kimi και S. Vettel

GP Ουγγαρίας 2013: Νικητής ο L. Hamilton, βάθρο για Kimi και S. Vettel

Ο L. Hamilton εκμεταλλεύτηκε την pole position και με εξαιρετικό ρυθμό πήρε τη νίκη στο Grand Prix της Ουγγαρίας. Δεύτερος, στρατηγική δύο pit stop ήταν ο Kimi Raikkonen και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο S. Vettel.

Σε ένα χορταστικό σε ανακατατάξεις αγώνα, ο Lewis Hamilton πήρε μεγάλη νίκη στο Grand Prix της Ουγγαρίας. Με άψογη διαχείριση ελαστικών και ένα pit stop λιγότερο, ο Kimi Raikkonen ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ τρίτος ήταν ο Sebastian Vettel.

H πολύ καλή εκκίνηση του Βρετανού ήταν καθοριστική. Αντίθετα ο Γερμανός πάλεψε για να κρατήσει τη δεύτερη θέση. Ο πιο άτυχος όλων ήταν ο Nico Rosberg. Είχε επαφή με τον F. Massa, βγήκε εκτός πίστας και έχασε πολλές θέσεις, ενώ εκκίνησε τέταρτος.

Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Mark Webber και από δέκατος που ξεκίνησε τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο F. Alonso.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για τον S. Vettel δεν έκανε καλή εκκίνηση, ο L. Hamilton έμεινε καθαρά μπροστά και μόλις από τον πρώτο γύρο έκανε διαφορά πάνω από δευτερόλεπτο.

Ο R. Grosjean ήταν ο πιο μαχητικός της ημέρας. Έμεινε στην τρίτη θέση και πλησίασε σε απόσταση βολής την Red Bull του Γερμανού.

Ο Kimi Raikkonen καθυστερούσε αρκετά πίσω από τον Felipe Massa, μένοντας για αρκετούς γύρους στην έκτη θέση.

Οι στρατηγικές φάνηκαν από νωρίς. Ο L. Hamilton στον δέκατο γύρο μπήκε στα pits για να βαλει τη μέση γόμα. Δύο γύρους αργότερα, το ίδιο έκανε και ο S. Vettel έχοντας κολλημένο πίσω του τον R. Grosjean.

Όταν όμως ο Γερμανός επέστρεψε στην πίστα βγήκε πίσω από τον J. Button. Έχασε πολύ έδαφος μη μπορώντας να τον περάσει κι εκεί κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό η έκβαση του αγώνα. Τα προβλήματα για τον S. Vettel ήταν αρκετά.

Δεν είχε επαρκή ψύξη των κυκλωμάτων της Red Bull, ενώ ύστερα από μια μικρή επαφή με τον J. Button στην προσπάθειά του να τον περάσει, είχε πρόβλημα με την εμπρός αεροτομή. Σαν να μην έφταναν αυτά, παρατηρήθηκε δυσλειτουργία στο σύστημα KERS.

O F. Alonso δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό αγώνα. Έμεινε μακριά από τους πρωτοπόρους χωρίς να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει θέση στο βάθρο.

Ο A. Sutil δεν ολοκλήρωσε καν την 100ή συμμετοχή του σε Grand Prix. Έμεινε από σπασμένο κινητήρα. Το ίδιο και ο Nico Rosberg, που πρώτη φορά φέτος δεν πήρε βαθμούς σε αγώνα.

Ο M. Webber, αθόρυβα και μεθοδικά κάλυπτε το χαμένο έδαφος. Στον 23ο γύρο μπήκε στα pits για αλλαγή ελαστικών και βγήκε πίσω από τον F. Alonso στην έκτη θέση. Ο R. Grosjean ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και νίκη, ήταν άτυχος.

Αρχικά είχε επαφή με τον J. Button και μπήκε στα pits για υποχρεωτική αλλαγή ελαστικών. Λίγο αργότερα, δέχτηκε ποινή διέλευσης από το pit lane επειδή πάνω σε προσπέραση έκοψε ένα σικέιν.

Οι τελευταίοι γύροι είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο S. Vettel στο τελευταίο pit stop που έκανε βγήκε τρίτος, πίσω από τον K. Raikkonen. Πίεσε όσο μπόρεσε για να τον περάσει, αλλά ο Φινλανδός με αμυντικές γραμμές τον κράτησε εύκολα πίσω του και με εξαιρετική στρατηγική ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Grand Prix Ουγγαρίας 2013: Τα αποτελέσματα του αγώνα

Οδηγός Ομάδα Χρόνος

1Lewis HamiltonMercedes
2Kimi RaikkonenLotus+10.9
3Sebastian VettelRed Bull+12.4
4Mark WebberRed Bull+18.0
5Fernando AlonsoFerrari+31.4
6Romain GrosjeanLotus+32.2
7Jenson ButtonMcLaren+53.8
8Felipe MassaFerrari+56.4
9Sergio PerezMcLaren+1 γύρο
10Pastor MaldonadoWilliams+1 γύρο
11Nico HulkenbergSauber+1 γύρο
12Jean-Eric VergneToro Rosso+1 γύρο
13Daniel RicciardoToro Rosso+1 γύρο
14Giedo van der GardeCaterham+2 γύρους
15Charles PicCaterham+2 γύρους
16Jules BianchiMarussia+3 γύρους
17Max ChiltonMarussia+3 γύρους
18Paul di RestaForce India+4 γύρους

auto.in.gr

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024