Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Ιταλίας 2013: Νίκη - περίπατος για τον S. Vettel

GP Ιταλίας 2013: Νίκη – περίπατος για τον S. Vettel

Με την ξεκάθαρη επικράτηση του Sebastian Vettel ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα της Monza και τον Γερμανό πιλότο να κατακτά εύκολα την 32η νίκη της καριέρας του.

Με τον ένα χέρι κρατάει τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του ο Sebastian Vettel, μετά τη νίκη του στο Grand Prix της Ιταλίας. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull ξεκίνησε από την πρώτη θέση και έμεινε εκεί μέχρι τον τελευταίο γύρο χωρίς να απειληθεί καθόλου.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Fernando Alonso, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Mark Webber, δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στην Red Bull, στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Μάχη για την πρώτη θέση δεν υπήρξε, ωστόσο στις πιο πίσω θέσεις η δράση και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο.

Πριν από την εκκίνηση, η μοναδική εξέλιξη αφορούσε την τιμωρία του Adrian Sutil, ο οποίος δέχτηκε ποινή τριών θέσεων στο grid, καθώς οι αγωνοδίκες έκριναν ότι στις κατατακτήριες δοκιμές με τη γραμμή που ακολούθησε στη στροφή Parabolica καθυστέρησε τον Lewis Hamilton.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο S. Vettel έμεινε μπροστά, αλλά πίσω του επικράτησε κομφούζιο. Τα πρώτα θύματα ήταν ο Paul di Resta, o οποίος χτύπησε στο πίσω μέρος της Lotus του Romain Grosjean αι εγκατέλειψε.

Στα φρένα της πρώτης στροφής, ο Kimi Raikkonen δεν μπόρεσε να αποφύγει την επαφή με τον S. Perez και έσπασε η εμπρός αεροτομή της Lotus. Ο Φινλανδός αναγκάστηκε να μπει στα pits για να την αλλάξει και η στρατηγική του χαράχτηκε από το μηδέν.

Τα προβλήματα για τη Mercedes δεν έλεγαν να τελειώσουν. Ο Lewis Hamilton είχε απώλεια αέρα στο εμπρός δεξί ελαστικό του. Ειδοποιήθηκε μέσω του team radio να μπει για να αλλάξει ελαστικά αλλά είχε πρόβλημα με τον ασύρματό του και δεν άκουγε. Τελικά ενημερώθηκε με τον παραδοσιακό τρόπο της πινακίδας.

Στην κορυφή ο S. Vettel ξεμάκραινε συνεχώς. Ο F. Alonso ύστερα από μερικούς γύρους ανέβηκε στη δεύτερη θέση, έχοντας πίσω του τον team mate του, F. Massa.

Όταν ο Βραζιλιάνος μπήκε για αλλαγή ελαστικών, έχασε μία θέση, βγαίνοντας πίσω από τον Mark Webber. H μάχη για την τρίτη θέση ήταν ανοιχτή, καθώς η διαφορά του M. Webber με τον F. Massa παρέμενε περίπου στο ένα δευτερόλεπτο.

Ο Kimi Raikkonen έχοντας μείνει πολύ πίσω άρχισε να πιέζει όσο γινόταν για να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Όμως ενημερώθηκε από την ομάδα του ότι με το ρυθμό που ακολουθούσε θα είχε πρόβλημα στην αυτονομία καυσίμου.

Ο έτερος άτυχος, ο Lewis Hamilton, βρήκε τον ρυθμό που ήθελε μετά το μέσον του αγώνα, όταν η Mercedes ελάφρωσε αρκετά από την ποσότητα καυσίμου. Έδωσε δυνατές μάχες με τους S. Perez, K. Raikkonen και J. Button, τις οποίες κέρδισε.

Στους τελευταίους γύρους τα έδωσε όλα για να περάσει και τον R. Grosjean αλλά δεν τα κατάφερε, ωστόσο μπήκε στη βαθμολογούμενη ζώνη. Ο Jean Eric Vergne εγκατέλειψε από σπασμένο κινητήρα, ενώ ο team mate του στην Toro Rosso, είχε καλό ρυθμό και κατέλαβε την έβδομη θέση, αρκετά πίσω από τον Nico Rosberg που είχε ήσυχο αγώνα.

Ο Nico Hulkenberg, που έκανε την έκπληξη στις κατατακτήριες δοκιμές και εκκίνησε τρίτος, αν και έχασε αρκετές θέσεις, σίγουρα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος τόσο ο ίδιος, όσο και η Sauber από την πέμπτη θέση που τερμάτισε.

Grand Prix Ιταλίας 2013: Τα αποτελέσματα του αγώνα

Οδηγός Ομάδα Χρόνος

1Sebastian VettelRed Bull
2Fernando AlonsoFerrari+5,4
3Mark WebberRed Bull+6.3
4Felipe MassaFerrari+9.3
5Nico HulkenbergSauber+10.3
6Nico RosbergMercedes+10.9
7Daniel RicciardoToro Rosso+32.3
8Romain GrosjeanLotus+33.1
9Lewis HamiltonMercedes+33.5
10Jenson ButtonMcLaren+38.3
11Kimi RaikkonenLotus+38.6
12Sergio PerezMcLaren+39.7
13Esteban GutierrezSauber+40.8
14Pastor MaldonadoWilliams+49.0
15Valtteri BottasWilliams+56.8
16Adrian SutilForce India+1 γύρος
17Charles PicCaterham+1 γύρος
18Giedo van der GardeCaterham+1 γύρος
19Jules BianchiMarussia+1 γύρος
20Max ChiltonMarussia+1 γύρος

auto.in.gr

Sports in

Οι βολές ήταν 35-10 για τον Παναθηναϊκό στο game 5 και 123-78 στη σειρά!

Έσπασε όλα τα ρεκόρ σε κερδισμένες βολές ο Παναθηναϊκός- Έφτασε απόχε στις 35 είχε στη σειρά σχεδόν 26 ανά παιχνίδι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024