Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
F1: Επίσημα στη Ferrari για δύο χρόνια ο Kimi Raikkonen

F1: Επίσημα στη Ferrari για δύο χρόνια ο Kimi Raikkonen

Με μια λιτή ανακοίνωση, η Ferrari ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Kimi Raikkonen θα ντυθεί πάλι στα κόκκινα τα επόμενα δύο χρόνια.

Με μια λιτή ανακοίνωση λίγων λέξεων και με τίτλο «καλωσήρθες πίσω Kimi», η διοίκηση της Ferrari ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή του Φινλανδού στη Scuderia για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο «iceman» έχει παρελθόν στα μονοθέσια του Maranello. Το 2007 πήγε στη Ferrari με την οποία κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο εκείνης της χρονιάς. Έμεινε ακόμη δύο χρόνια και στο τέλος του 2009, ύστερα από μια απογοητευτική χρονιά, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα και τη Formula 1, για να αγωνιστεί στο WRC.

Φέτος, τo παρασκήνιο σχετικά με το μέλλον του Kimi Raikkonen στη Formula 1 ξεκίνησε από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν αρχικά εξέφρασε ανοιχτά ενδιαφέρον η Red Bull, μετά την ανακοίνωση του Mark Webber πως θα αποχωρήσει από την ομάδα και την F1 στο τέλος της σεζόν.

Στη Lotus εξέφραζαν αισιοδοξία ότι ο Φινλανδός θα παραμείνει, καθώς πιστεύουν έχει όλα όσα θα ήθελε ένα πιλότος στην καριέρα του. Ωστόσο κάποιες οικονομικές και τεχνικές εγγυήσεις που περίμενε ο K. Raikkonen είτε καθυστέρησαν πολύ, είτε δεν τον ικανοποίησαν και έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στην παλιά του ομάδα.

Λεπτομέρειες για το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας δεν δόθηκαν. Ο ερχομός του Φινλανδού στη Scuderia είναι πιθανό να ταράξει κάπως τις ισορροπίες στο εσωτερικό της ομάδας, καθώς οι ικανότητές του αλλά και ο ιδιαίτερα δημοφιλής χαρακτήρας του καθιστούν δύσκολο τον τίτλο του «δεύτερου οδηγού» της Ferrari.

auto.in.gr

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024