Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Κορέας 2013: O S. Vettel συνεχίζει το θρίαμβό του, δύο Lotus στο βάθρο

GP Κορέας 2013: O S. Vettel συνεχίζει το θρίαμβό του, δύο Lotus στο βάθρο

Ο Sebastian Vettel ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και στο GP της Κορέας όπου πήρε ακόμη μία νίκη και έκανε ακόμη ένα βήμα πιο κόντά στον τέταρτο συνεχή παγκόσμιο τίτλο του. Στη δεύτερη θέση ο Kimi Raikkonen, τρίτος ο Romain Grosjean.

Με την ολοκληρωτική επικράτηση του Sebastian Vettel ολοκληρώθηκε το Grand Prix της Κορέας. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull είχε τον ταχύτερο ρυθμό, οδήγησε τον αγώνα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο και πήρε την τρίτη συνεχή νίκη του στον αγώνα της Κορέας.

Με εξαιρετική στρατηγική για ακόμη μία φορά, η Lotus κατάφερε να πανηγυρίσει τη διπλή παρουσία της στο βάθρο με τους Kimi Raikkonen και Romain Grosjean στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Αυτός που κατάφερε να κλέψει τη δόξα των τριών πιλότων που ανέβηκαν στο podium ήταν ο Nico Hulkenberg. O Γερμανός πιλότος της Sauber αποδείχτηκε το πιο «σκληρό καρύδι» του αγώνα, αφού κράτησε πίσω του τους Lewis Hamilton και Fernando Alonso και τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Η εκκίνηση του αγώνα είχε αρκετή δράση. Ο S. Vettel έφυγε πολύ καλά, όπως και ο R. Grosjean που ανέβηκε στη δεύτερη θέση, περνώντας τον L. Hamilton.

Πιο πίσω, ένα γλίστρημα του F. Massa προκάλεσε πολλές ανακατατάξεις. Στην είσοδο της πρώτης στροφής στριμώχτηκαν πολλά μονοθέσια, υπήρξαν επαφές με αποτέλεσμα να σπάσει η εμπρός αεροτομή του Jenson Button. O Βρετανός μπήκε αμέσως στα pits για να τα την αλλάξει και όπως ήταν αναμενόμενο έχασε πολύ χρόνο και θέσεις.

Από το συμβάν, ο F. Alonso έχασε κάποιες θέσεις και βρέθηκε πίσω από τον N. Hulkenberg. Ο Ισπανός πιλότος πίεσε όσο μπορούσε τη Ferrari αλλά ήταν άδύνατο να περάσει την Sauber του Γερμανού.

O δε F. Massa βρέθηκε στην ουρά της κατάταξης να δίνει μάχες από τη 15η θέση.

Στην κορυφή, ο S. Vettel με τη γνωστή τακτική του, έκανε διαφορά ασφαλείας που σε λίγους γύρους έφτασε τα τέσσερα δευτερόλεπτα. Όλοι οι πιλότοι ξεκίνησαν με την πολύ μαλακή γόμα, εκτός του D. Ricciardo που έβαλε τη μέση.

Η φθορά των ελαστικών ήταν μεγάλη σε όλα τα μονοθέσια και πολύ σύντομα άρχισαν οι επισκέψεις στα pits. H κατάταξη στην κορυφή δεν άλλαξε. Πιο πίσω όμως, ο Mark Webber -που εκκίνησε 13ος λόγω ποινής- τα έδινε όλα και κέρδιζε διαρκώς θέσεις, ενώ με σταδιακά προσπεράσματα και ο Kimi Raikkonen μείωνε την απόστασή του από τους πρωτοπόρους.

Στον 27ο γύρο, ο Paul di Resta είχε έξοδο και χτυπώντας τη Force India στα προστατευτικά ελαστικά εγκατέλειψε. Αυτό που ανησυχούσε όλες τις ομάδες ήταν η γρήγορη φθορά στο εμπρός δεξί ελαστικό των μονοθέσιων.

Ο N. Rosberg είχε πολύ καλό ρυθμό και σύντομα έφτασε τον team mate του. Κάνοντας προσπέραση στην πίσω ευθεία της πίστας, «ξεκούμπωσε» η εμπρός αεροτομή της Mercedes και σερνόταν στην άσφαλτο βγάζοντας σπίθες.

Ο Γερμανός μπήκε αμέσως στα pits για να την αντικαταστήσει. Έχασε όμως πολύ χρόνο και επέστρεψε στον αγώνα αρκετές θέσεις πιο κάτω.

Στον 31ο γύρο τα δεδομένα άλλαξαν καθώς ο S. Perez είχε κλατάρισμα στο εμπρός δεξί ελαστικό. Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στη πίστα και οι διαφορές μηδενίστηκαν. Όσοι είχαν προγραμματισμένη αλλαγή ελαστικών μπήκαν αμέσως στα pits.

Μόλις συνεχίστηκε ο αγώνας, ο Adrian Sutil είχε τετ α κε στην πρώτη στροφή της πίστας και με το πίσω μέρος της Force India χτύπησε την Red Bull του M. Webber. To μονοθέσιο του άτυχου Αυστραλού έπιασε φωτιά και ο αγώνας πήρε πάλι άλλη τροπή.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε πάλι την εμφάνισή του. Η παρουσία του ήταν αυτή που καθόρισε τη στρατηγική στο θέμα των ελαστικών. Με τα μονοθέσια να κινούνται σε ήπιο ρυθμό, η φθορά της μέσης γόμας περιορίστηκε και έτσι δεν χρειάστηκε και τρίτο pit stop, τουλάχιστον για τους πρωτοπόρους.

Στην επανεκκίνηση του αγώνα, πίσω από τον S. Vettel ήταν ο K. Raikkonen. H εμπειρία του Φινλανδού φάνηκε καθώς ο S. Vettel δεν άνοιξε αμέσως τη διαφορά του.

Ο R. Grosjean είχε πολύ καλό ρυθμό και παρακολουθούσε από κοντά τον team mate του. Πιο πίσω γινόταν μάχη, με τον L. Hamilton να έχει κολλήσει στην πτέρυγα του N. Hulkenberg. O Βρετανός έκανε αμέτρητες απόπειρες να προσπεράσει αλλά ήταν αδύνατο.

Ο F. Alonso ήταν ακριβώς πιο πίσω και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Στο «τρενάκι» σύντομα προστέθηκαν και οι J. Button και N. Rosberg.

Ο F. Massa ήθελε να μπει οπωσδήποτε στη δεκάδα και χάρη στην εμπειρία του με πολύ έξυπνο τρόπο πέρασε τρία μονοθέσια στην έξοδο μιας στροφής.

Ο S. Vettel κάλπαζε για τη νίκη, έχοντας συνεχώς την ομάδα του να του υπενθυμίζει μέσω του team radio να είναι προσεκτικός, αφού πίεζε τα ελαστικά του. Ο Γερμανός πέρασε πρώτος την καρό σημαία χωρίς να απειληθεί, ενώ πιο πίσω του οι δύο Lotus είχαν μια μικρή εσωτερική μάχη, με τον K. Raikkonen τελικά να κρατάει τη δεύτερη θέση.

Grand Prix Κορέας 2013: Τα αποτελέσματα του αγώνα

Οδηγός Ομάδα Χρόνος

1. Sebastian VettelRed Bull1.43:13.701
2. Kimi RaikkonenLotus+4.200
3. Romain GrosjeanLotus+4.900
4. Nico HulkenbergSauber+24.100
5. Lewis HamiltonMercedes+25.200
6. Fernando AlonsoFerrari+26.100
7. Nico RosbergMercedes+26.600
8. Jenson ButtonMcLaren+32.200
9. Felipe MassaFerrari+34.300
10. Sergio PerezMcLaren+35.100
11. Esteban GutierrezSauber+35.900
12. Valttery BottasWilliams+47.000
13. Pastor MaldonadoWilliams+50.000
14. Charles PicCaterham+1:03.500
15. Giedo van der GardCaterham+1:04.500
16. Jules BianchiMarussia+1:07.900
17. Max ChiltonMarussia+1:12.900

auto.in.gr

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024