Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα πρώτα συμπεράσματα των γαλλικών αρχών για το ατύχημα του M. Schumacher

Τα πρώτα συμπεράσματα των γαλλικών αρχών για το ατύχημα του M. Schumacher

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι γαλλικές αρχές, δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας τα πρώτα στοιχεία που σχετίζονται με το ατύχημα του M. Schumacher. Εκτός πίστας και με ταχύτητα που δεν μπορεί, για την ώρα, να προσδιοριστεί κινήθηκε ο Γερμανός.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα πρώτα συμπεράσματα των αρχών που έχουν αναλάβει την έρευνα σχετικά με το ατύχημα του M. Schumacher στη Meribel των γαλλικών Άλπεων.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, ξεκαθαρίστηκε πως τα πρώτα συμπεράσματα προκύπτουν από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, την κατάσταση του εξοπλισμού του M. Schumacher, καθώς και από τα όσα έχει καταγράψει η κάμερα που βρισκόταν στο κράνος του Γερμανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1.

O M. Schumacher κινήθηκε εκτός πίστας

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι ο M. Schumacher κινήθηκε εκτός της επαρκώς οριοθετημένης πίστας, προσδιορίζοντας μάλιστα με ακρίβεια ότι ο βράχος στον οποίο προσέκρουσε ο Γερμανός βρισκόταν οκτώ μέτρα μακριά από τα όρια της διαδρομής.

«Έφτασε σε μία διασταύρωση μιας μπλε και μιας κόκκινης διαδρομής. Επέλεξε την κόκκινη και βρέθηκε εκτός πίστας. Πρόκειται για έναν έμπειρο σκιέρ, ωστόσο, το ένα από τα δύο πέδιλα προσέκρουσε σε έναν βράχο που βρισκόταν εκτός πίστας.

«Ο βράχος στον οποίο προσέκρουσε βρισκόταν οκτώ μέτρα εκτός πίστας. Η θέση στην οποία εντοπίστηκε μετά την πτώση ήταν εννέα μέτρα μακριά από την πίστα», δήλωσε ο εισαγγελέας της Albertville, P. Quincy.

H ταχύτητα δεν έπαιξε ουσιαστικό ρόλο

Την πεποίθηση ότι η ταχύτητα την οποία είχε αναπτύξει ο M. Schumacher δεν αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα, εξέφρασαν οι ερευνητές του ατυχήματος.

«Αν αποδειχθεί απαραίτητο είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε την ταχύτητα – η ταχύτητα, ωστόσο, δεν αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για εμάς, ούτε θα αποτελέσει ένα κρίσιμο στοιχείο το οποίο θα ληφθεί υπόψη στο τέλος της έρευνας», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών, P. Quincy.

«Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε, για την ώρα, την ταχύτητα. Ωστόσο, είναι η ταχύτητα ενός πολύ καλού σκιέρ σε ένα αρκετά σκληρό τερέν», πρόσθεσε ο S. Bozon, ένας από τους ερευνητές της υπόθεσης.

Η συνεργασία με την οικογένεια του M. Schumacher

Οι ερευνητές δεν δίστασαν να απαντήσουν σε ερώτηση σχετικά με το χρονικό διάστημα το οποίο απαιτήθηκε μέχρι να φτάσει η κάμερα από το κράνος του Γερμανού στις γαλλικές αρχές.

«Η κάμερα παρέμενε στα χέρια της οικογένειας καθώς το ενδιαφέρον τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν εστιασμένο στα ιατρικά δεδομένα. Η κάμερα έφτασε σε εμάς αργότερα. H Corinna Schumacher ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμη», δήλωσαν οι εκπρόσωποι των γαλλικών αρχών.

Οι έρευνες πρόκειται να συνεχιστούν

Τη συνέχιση των ερευνών προανήγγειλαν οι γαλλικές αρχές, τονίζοντας πως το video το οποίο προέρχεται από την κάμερα στο κράνος του M. Schumacher πρόκειται να εξεταστεί λεπτομερώς.

«H ανάλυση του video πρόκειται να συνεχιστεί με τη βοήθεια καταρτισμένου προσωπικού και ειδικών. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να καταλήξουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στο τι ακριβώς συνέβη», ξεκαθάρισε ο P. Quincy.

Να σημειώσουμε ότι M. Schumacher νοσηλεύεται για δέκατη ημέρα στην πανεπιστημιακή μονάδα της Grenoble. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή, με τον Γερμανό να βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.

Γιάννης Αδάναλης

auto.in.gr

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024