Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Καναδά 2014: Επιστροφή στις νίκες για την Red Bull, προβάδισμα τίτλου για τον N. Rosberg

GP Καναδά 2014: Επιστροφή στις νίκες για την Red Bull, προβάδισμα τίτλου για τον N. Rosberg

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα ο D. Ricciardo εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα μηχανικά προβλήματα των μονοθεσίων της Mercedes AMG Petronas, κατακτώντας την πρώτη νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.


Στην περίοδο που τα μονοθέσια της Red Bull κυριαρχούσαν σε όποιο τερέν και αν αγωνίζονταν παραπέμπει το αποτέλεσμα του καναδικού Grand Prix.

H αυστριακή ομάδα όχι μόνο επέστρεψε στις νίκες, αλλά είδε και τους δύο οδηγούς της να ανεβαίνουν στο βάθρο.

Παρά το καλό ξεκίνημα, o S. Vettel δεν κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά από τον L. Hamilton, ο οποίος ανέκτησε τη δεύτερη θέση και πολύ γρήγορα βρέθηκε να πιέζει τον N. Rosberg.

O L. Hamilton έδειχνε ικανός να διεκδικήσει την πρώτη θέση, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετώπισε, αρχικά με τη μονάδα ισχύος και στη συνέχεια με την υπερθέρμανση των πίσω φρένων, τον οδήγησαν στην εγκατάλειψη.

Ανάλογα, βέβαια, ήταν και τα προβλήματα που αντιμετώπισε και ο N. Rosberg, καθώς για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα ο Γερμανός δεν είχε στη διάθεσή του την πρόσθετη ισχύ των 160 ίππων που εξασφαλίζουν τα ηλεκτρικά μέρη του υβριδικού συνόλου.

Παρόλα αυτά, ο N. Rosberg υπερασπιζόταν με σχετική άνεση την πρώτη θέση, τουλάχιστον όσο ο S. Perez βρισκόταν πίσω του και διατηρούσε τον D. Ricciardo σε απόσταση ασφαλείας .

Mόλις ο D. Ricciardo κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Μεξικανό οδηγό της Force India, ήταν θέμα χρόνου να «κλέψει» την πρώτη θέση από τον N. Rosberg και να την χαρίσει στην ομάδα της Red Bull.

Η μάχη για την τρίτη θέση κρίθηκε οριστικά από το ατύχημα που προκάλεσε η σύγκρουση του F. Massa με τον S. Perez, στην προσπάθεια του πρώτου να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση.

Με το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο S. Vettel, στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο J. Button και πέμπτος κατετάγη ο Ν. Hulkenberg.

Ακολούθησαν οι F. Alonso, V. Bottas και E. Vergne, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι K. Magnusen και K. Raikkonen.

Με την πρώτη νίκη στη καριέρα του ως οδηγός Formula 1, ο D. Ricciardo βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Δεύτερος παραμένει ο L. Hamilton και πρώτος, με διαφορά 22 βαθμών, ο N. Rosberg.

Αντιστοίχως, στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, παρά το ευνοϊκό αποτέλεσμα για την Red Bull, η διαφορά της Mercedes AMG Petronas από τις υπόλοιπες ομάδες του grid εξακολουθεί να είναι χαοτική.

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία, στις 22 Ιουνίου 2014.

Ως τότε, δείτε εδώ τις βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών, καθώς και το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1.

auto.in.gr

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024