Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Αυστρίας 2014: Κυρίαρχη η Mercedes με Rosberg-Ηamilton στην κορυφή

GP Αυστρίας 2014: Κυρίαρχη η Mercedes με Rosberg-Ηamilton στην κορυφή

Την έβδομη νίκη στη φετινή αγωνιστική σεζόν σημείωσε η Mercedes AMG Petronas στο GP Αυστρίας, με τον N. Rosberg να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.


H εντυπωσιακή εμφάνιση των μονοθεσίων της Williams στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, όπου ο F. Massa κατέκτησε την Pole Position και ο V. Bottas σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, δεν αποδείχθηκε αρκετή ώστε η βρετανική ομάδα να αντισταθεί στη δυναμική της Mercedes AMG Petronas.

O Βραζιλιάνος είχε μια καθαρή εκκίνηση και ο V. Bottas έστω και δύσκολα κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά από τον τρίτο N. Rosberg. Εκκινώντας από την ένατη θέση, ο L. Hamilton βρέθηκε στην τέταρτη, ενώ ο F. Alonso υποχώρησε στην πέμπτη.

Ο αγώνας κύλησε χωρίς ανακατατάξεις για τους πρωτοπόρους μέχρι και το πρώτο pit stop. H Μercedes AMG Petronas επέλεξε να αλλάξει νωρίτερα τα ελαστικά των μονοθεσίων της, γεγονός που επέτρεψε στον N. Rosberg να βρεθεί, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και από την Williams, μπροστά από τον F. Massa.

Ο S. Perez αν και οδήγησε για αρκετούς γύρους τον αγώνα, παρατείνοντας την παραμονή του στην πίστα με το ίδιο σετ ελαστικών, υποχώρησε τέταρτος και στη συνέχεια όγδοος, μετά το απαραίτητο pit stop.

Μετά και τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών ο N. Rosberg είχε πίσω του τον L. Hamilton, καθώς ο Βρετανός κατάφερε να υπερκαλύψει την διαφορά που τον χώριζε πριν από τη διαδικασία του pit stop από τον V. Bottas.

Με τις δύο Mercedes AMG Petronas στην πρώτη και τη δεύτερη θέση και τις Williams να ακολουθούν, αντιστοίχως, στην τρίτη και την τέταρτη θέση, ο αγώνας κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Ο L. Hamilton πίεσε, ωστόσο, μόνο στους δύο τελευταίους γύρους κατάφερε να περιορίσει τη διαφορά του από τον πρώτο N. Rosberg κάτω από το ένα δευτερόλεπτο.

O V. Bottas τερμάτισε χωρίς να απειλεί ή να απειλείται στην τρίτη θέση, με τον F. Massa να τερματίζει τέταρτος, μπροστά από τον F. Alonso. Έκτος ολοκλήρωσε το GP Αυστρίας ο S. Perez, ενώ την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Magnusen, Ricciardo, Hulkenberg και Raikkonen.

Και τα τρία μονοθέσια που εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια του grand prix προέρχονται από την αυστριακών συμφερόντων Red Bull, η οποία σε έναν εντός έδρα αγώνα είδε τον S. Vettel, παγκόσμιο πρωταθλητή του 2013, να ταλαιπωρείται από μηχανικά προβλήματα και στη συνέχεια να εγκαταλείπει.

Η τρίτη νίκη του N. Rosberg στη σεζόν άνοιξε στους 29 βαθμούς τη διαφορά που τον χωρίζει από τον δεύτερο L. Hamilton, ενώ με το πέμπτο φετινό «1-2», η Mercedes AMG Petronas έφτασε ήδη τους 301 βαθμούς στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Η συνέχεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος θα δοθεί στις 6 Ιουλίου με τον αγώνα στην πίστα του Silverstone, στη Μ. Βρετανία. Ως τότε, δείτε εδώ τις βαθμολογίες στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών της Fomula 1.

auto.in.gr

Sports in

Η Οκλαχόμα άλωσε το Ντάλας για το 2-2 – Μία νίκη από τους τελικούς οι Σέλτικς

Δείτε τη δράση από τα δύο παιχνίδια της βραδιάς στο NBA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024