Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Βρετανίας 2014: Έκλεψε pole position και εντυπώσεις ο N. Rosberg

GP Βρετανίας 2014: Έκλεψε pole position και εντυπώσεις ο N. Rosberg

Επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη επιμονή, ο N. Rosberg πέτυχε στην τελευταία προσπάθεια του τον ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες δοκιμές του Silverstone, την ίδια στιγμή που ο L. Hamilton έμενε για δεύτερο συνεχές GP μακριά από την κορυφή.


Από τις συνεχείς ανατροπές που προκάλεσε η αστάθεια των καιρικών συνθηκών στην πίστα του Silverstone χαρακτηρίστηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του βρετανικού Grand Prix.

Τα πρώτα θύματα του καιρού ήταν οι οδηγοί των Ferrari και Williams, καθώς στο τέλος της πρώτης περιόδου ρίσκαραν, τοποθετώντας στα μονοθέσιά τους slicks ελαστικά, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο χρόνο που θα τους εξασφάλιζε τη συμμετοχή τους στο Q2.

Κάπως έτσι, λοιπόν, οι F. Alonso, K. Raikkonen, F. Massa και V. Massa τέθηκαν από νωρίς εκτός μάχης, ανοίγοντας τον δρόμο σε εκείνους τους οδηγούς που είχαν την τύχη να συναντήσουν στον δρόμο τους ευνοϊκότερες συνθήκες.

Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών, με τους περισσότερους οδηγούν να ξεκινούν τις προσπάθειές τους με τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli και να τις ολοκληρώνουν με slicks.

Στην τρίτη και τελευταία περίοδο, οι L. Hamilton και N. Rosberg θέλησαν να «καθαρίσουν» την υπόθεση της pole position από νωρίς, με τον Βρετανό να πετυχαίνει τον καλύτερο χρόνο πριν η βροχή επιστρέψει στην πίστα του Silverstone και στείλει όλους, ανεξαιρέτως, τους οδηγούς στα pits.

Ανάμεσα σε αυτούς και τον S. Vettel, ο οποίος πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το Q3 παρακολουθούσε τη διαδικασία ως απλώς θεατής, μη έχοντας ολοκληρώσει κάποιο γύρο.

Με την ένταση της βροχής να περιορίζεται αισθητά, οι οδηγοί επέστρεψαν και πάλι στην πίστα. Ο L. Hamilton έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, καθώς «κρατούσε» τον N. Rosberg πίσω του, ενώ το νερό στην πίστα του Silverstone δεν επέτρεπε σε κανένα από τους υπόλοιπους οδηγούς να πραγματοποιήσει κάποιον ανταγωνιστικό χρόνο.

Πεπεισμένος πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην κατάταξη, ο Βρετανός άνοιξε τον δρόμο για τον N. Rosberg, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι στο τρίτο sector της πίστας η άσφαλτος είχε στεγνώσει, κατέκτησε την τέταρτη pole position για τη φετινή χρονιά.

Μετά από αρκετό καιρό, ο S . Vettel επιστρέφει -ως δεύτερος- στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του J. Button στην τρίτη θέση, όπως άλλωστε και η… άτακτη υποχώρηση του L. Hamilton στην έκτη θέση.

auto.in.gr

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024