Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Γερμανίας 2014: Ανίκητος εντός έδρας ο N. Rosberg

GP Γερμανίας 2014: Ανίκητος εντός έδρας ο N. Rosberg

Σε μία εύκολη εντός έδρας νίκη μετέτρεψε την pole position του Σαββάτου o Ν. Rosberg. Στην τρίτη θέση τερμάτησε ο L. Hamilton έχοντας εκκινήσει από την 20η, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο V. Bottas.


Την πιο εύκολη νίκη του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 κατέκτησε επί γερμανικού εδάφους ο N. Rosberg, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση στο Grand Prix που φιλοξένησε η πίστα του Hockenheim.

Ο Γερμανός οδηγός της Mercedes AMG Petronas και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το γεγονός ότι εκκινούσε από την πρώτη θέση, διαμορφώνοντας από τα πρώτα μέτρα μια διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο V. Bottas.

H σύγκρουση του F. Massa με τον K. Magnussen, που οδήγησε στην εγκατάλειψη του πρώτου και η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα δεν άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, ωστόσο, επέτρεψε στον L. Hamilton, που εκκινούσε μετά το ατύχημα στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου από την εικοστή θέση, να καλύψει πιο γρήγορα το χαμένος έδαφος.

Μάλιστα, ο Βρετανός ήταν ο ένας από τους τρεις οδηγούς του grid που επέλεξαν να ξεκινήσουν τον αγώνα με τη μαλακή γόμα των ελαστικών της Pirelli, γεγονός που τον βοήθησε να ανέβει έως τη δεύτερη θέση πριν πραγματοποιήσει τον πρώτο pit stop.

Στην προσπάθειά του να βρεθεί όσον το δυνατόν ψηλότερα, ο L. Hamilton είχε και μία επαφή με τον J. Button, που είχε ως αποτέλεσμα την αποκόλληση ενός τμήματος της μπροστινής αεροτομής του μονοθεσίου του.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο L. Hamilton πίεσε τον V. Bottas χωρίς ωστόσο ο Βρετανός να βρει την ταχύτητα στις ευθείες για να διεκδικήσει με αξιώσεις κάποιο προσπέρασμα.

Έτσι, λοιπόν, ο V. Bottas τερμάτισε δεύτερος, ανεβαίνοντας για τρίτο συνεχές Grand Prix στο βάθρο και ο L. Hamilton τρίτος, έχοντας εκμηδενίσει τις απώλειες από τις καταστροφικές για εκείνον κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Από την τέταρτη θέση είδε την καρό σημαία ο S. Vettel, έχοντας νωρίτερα βγει νικητής από τη μάχη που έδωσε με τον F. Alonso, ενώ πίσω από τους δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές τερμάτισε ο D. Ricciardo, πραγματοποιώντας έναν ακόμα εξαιρετικό αγώνα.

Οι Hulkenberg, Button, Magnussen και Perez συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα, την ίδια στιγμή που ο K. Raikkonen έμεινε για έναν ακόμα αγώνα μακριά από τον παλιό, καλό εαυτό του, τερματίζοντας στη ενδέκατη θέση.

Μετά τη νίκη του στο γερμανικό Grand Prix, o Ν. Rosberg αύξησε τη διαφορά που τον χωρίζει από τον L. Hamilton στο πρωτάθλημα των οδηγών στους 14 βαθμούς, ενώ η Mercedes AMG Petronas προηγείται της Red Bull Racing με διαφορά 178 βαθμών. Η συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 θα δοθεί σε μία εβδομάδα με το GP Ουγγαρίας.

Ως τότε, δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα του γερμανικού Grand Prix, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024