Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
F1: Το GP Μεξικό επιστρέφει το 2015 στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Formula 1

F1: Το GP Μεξικό επιστρέφει το 2015 στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Formula 1

Την επιστροφή του Grand Prix Μεξικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 την επόμενη αγωνιστική σεζόν ανακοίνωσαν επισήμως οι διοργανωτές του.

Μετά από 23 χρόνια απουσίας από τα δρώμενα της Formula 1, το Grand Prix του Μεξικό επιστρέφει στο ημερολόγιο της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Ο αγώνας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε πίστα μήκους 4,42 χιλιομέτρων που φιλοξενεί η πόλη του Νέου Μεξικό, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές του.

Αν και η ακριβής μορφή της πίστας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, οι διοργανωτές βεβαιώνουν πως η κατασκευή των pits, των paddock και των κερκίδων θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου.

Τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή του Μεξικό στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Formula 1 εξέφρασε ο B. Ecclestone.

«Αισθάνομαι πως η στιγμή για το Μεξικό και τη Formula 1 είναι η σωστή και είμαι σίγουρος ότι πρόκειται να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές για πολλά χρόνια. Ανυπομονώ να σας υποδεχτώ σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο Βρετανός.

Το πιθανότερο είναι ότι το GP στο Μεξικό πρόκειται να ακολουθήσει ή να προηγηθεί του Grand Prix του Austin, ενώ με δεδομένο ότι και το Αζερμπαϊτζάν έχει ήδη συμβόλαιο για τη διεξαγωγή αγώνα στο Μπακού, το πιο πιθανό είναι ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 θα απαρτίζεται από τουλάχιστον 21 Grand Prix.

Μένει να αποδειχθεί αν οι ομάδες της Formula 1 πρόκειται να συμφωνήσουν με τη διαφαινόμενη αύξηση του αριθμού των αγώνων, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί και η ανάλογη αύξηση των απολαβών τους.

auto.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024